page title

Rondleidingen

In ARTIS valt veel te ontdekken. Ga mee met de rondleiding door ARTIS of boek als groep een privérondleiding door het park. Alle rondleidingen door ARTIS zijn onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger.

Open rondleiding door ARTIS

Ontdek ARTIS op een andere manier. Op zaterdag en zondag vertrekt de rondleider om 14.00 uur vanaf de Apenrots. Loop mee en geniet van opmerkelijke verhalen over dieren, hun gedrag, voeding en verzorging, maar ook over planten en monumenten.

Op de meeste weekenddagen kan je meelopen met de rondleiding ‘Rondleiding door ARTIS’. Op bijzondere dagen en bij speciale evenementen zijn er themarondleidingen. In de dagagenda zie je met welke rondleiding je mee kan lopen. Alle rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Reserveren voor de open rondleiding is niet nodig of mogelijk.

Rondleidingen op aanvraag

Kom je met 8 of meer personen naar ARTIS? Dan kun je ook een privérondleiding boeken voor jouw groep, in het Nederlands en in het Engels. Het bedrag van €35,00 dat je betaalt voor de rondleiding, gaat volledig naar de vernieuwingen binnen ARTIS. Op dit moment steun je met het boeken van een rondleiding de bouw van een nieuw binnenverblijf voor de goudwanggibbons. Aanvragen voor groepen tot 100 personen moeten minimaal twee weken van tevoren, maar kan ook eerder. Zo voorkom je dat de door jou gekozen datum volgeboekt is. Bij groepen groter dan 100 personen kun je contact opnemen met arrangementen@artis.nl . Dit zijn de mogelijkheden:

  • Rondleiding door ARTIS

Een wandeling door ARTIS langs opmerkelijke dieren en planten, waar de rondleider je op een heel andere manier naar laat kijken.

leeuwinnen_homoseksuliteit_R_1920x1080.jpg
  • Themarondleidingen

ARTIS heeft verschillende rondleidingen voor verschillende groepen, van vrijgezellenfeestjes tot bedrijfsuitjes. Groepen collega’s vertellen we bijvoorbeeld alles over leiderschap, communicatie en samenwerking in het dierenrijk. En vrijgezellen nemen we mee op de paren-en-barenrondleiding, over voortplanting bij verschillende diersoorten. Ook de seizoensrondleidingen zijn populair, net als de rondleidingen over seksuele diveristeit bij dieren.

veelgestelde vragen over rondleidingen
 

Aanvraagformulier rondleiding

Een rondleiding voor groepen tot 100 personen kun je aanvragen via dit formulier. Rondleidingen moeten minimaal twee weken van tevoren worden aangevraagd.