page title

Duurzaamheid

In een wereld waarin een fragiele relatie bestaat tussen mens en natuur, wil ARTIS liefde en zorg voor de natuur stimuleren. Zij wil iedereen inspireren om zo duurzaam mogelijk te handelen.

ARTIS gelooft dat een groenere wereld begint bij jezelf. Groen handelen vraagt om een inspirerend voorbeeld. ARTIS streeft actief naar een zo duurzaam mogelijke manier van werken. Zij zoekt hierbij steeds de balans tussen natuur, mens, financiën en educatie. ARTIS doet er alles aan om zelf de natuur zo min mogelijk te belasten. Door zonnepanelen, LED-verlichting  en een eigen warmte- en koudeopslag gaat ARTIS zuinig met energie om. Tanks vangen regenwater op voor het bewateren van het park. ARTIS scheidt afval en verwerkt het groene afval tot compost.

 

duurzaamheid_zonnekar_R_1920x1080.jpg

In de zomer wordt met de speciale zonnekar water gegeven aan de beplanting in ARTIS. De kar werkt op zonne-energie via zonnepanelen.

 

Bij renovaties van gebouwen is isolatie standaardprocedure geworden. De wanden van Micropia zijn bekleed met bolletjes die volledig recyclebaar zijn volgens het cradle-to-cradleprincipe. Oude verzorgerskleding wordt gerecycled tot poetsdoeken, garen en isolatiemateriaal. Ook in de eet- en drinkgelegenheden  is ARTIS continu bezig met het verduurzamen van eten en drinken; koffie komt van duurzame koffieplantages en leidingwater vervangt steeds meer gebotteld water. Ook bij diervoeding wordt aan duurzaamheid gedacht. Zo krijgen de zeeleeuwen en de pinguïns elke dag MSC-vis.

 

bolletjeswand_exhibit_publiek_Micropia_R_1920x1239.jpg

De speciale bolletjeswanden in Micropia zijn volledig recyclebaar.

 

Het duurzaamheidsbeleid van ARTIS is voortdurend in ontwikkeling. Zo probeert ARTIS bij te dragen aan een groenere wereld. Wil je meer lezen over duurzaamheid in ARTIS? Lees dan het verhaal ' zorg voor de natuur ' en ontdek hoe stokstaartjes en dwergoeistiti's het duurzaamheidsbeleid van ARTIS een handje helpen.

zorg voor de natuur