page title

Café-restaurant de Plantage

Tussen de oude platanen, in het sfeervolle monumentale pand de Ledenlokalen aan de Plantage Kerklaan is café-restaurant de Plantage gevestigd. Het beschikt over een ruim terras, naast een grote volière met Noord-Hollandse weidevogels en de bomen en dieren van ARTIS op loop- en hoorafstand. Vanuit de unieke 19de-eeuwse houten serre heb je een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein.

reserveer direct

De ondernemers van café-restaurant Dauphine en café-restaurant Amsterdam hebben in samenwerking met ARTIS het nieuwe café-restaurant de Plantage in de Ledenlokalen geopend.

Parel van de stad

De gerestaureerde entree aan de Plantage Kerklaan is stoer en monumentaal. Het café heeft een moderne uitstraling en is geschikt voor ontmoetingen, werken, studeren of een drankje voor je aan tafel gaat. De serre is een parel van de stad die tot voor kort verborgen was. Bij mooi weer gaan de deuren open en is er een heerlijk terras onder de oude platanen aan het nieuwe Artisplein, met een prachtig uitzicht.

Terras van het jaar 2016

Het terras van café-restaurant de Plantage is door Gault & Millau verkozen tot  Terras van het Jaar 2016 "Een terras zonder uitzicht is geen terras", aldus Gault & Millau. "Als je bij de Plantage op het terras zit, kijk je uit op ‘De Hollandse Polder’, een enorme volière met de grootste collectie lepelaars ter wereld. De platanen op het terras maken het helemaal af." 

None

Café-restaurant de Plantage is gevestigd aan het vrij toegankelijke Artisplein.

Reserveren

Reserveren via caferestaurantdeplantage.nl of via 020 76 06 800.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 1.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 1.00 uur

Kijk voor afwijkende openingstijden op caferestaurantdeplantage.nl .

Adres

Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ, Amsterdam.

Uitstekend bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (tram of metro) of met de auto. Gasten van café-restaurant de Plantage kunnen gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein.