page title

Route en parkeren

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Nooit meer in de file

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten. Ook op rustige dagen is ARTIS natuurlijk goed bereikbaar met het ov en de fiets. 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram: Tram 14 (Amsterdam Centraal - Flevopark) stopt bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree. Trams 7 (Slotermeer - Azartplein) en 19 (Station Sloterdijk - Diemen Sniep) stoppen op het Alexanderplein, op tien minuten loopafstand van de Hoofdentree.

Metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Metro's 51, 53 en 54 rijden vanaf Amsterdam Centraal hierheen. Vanaf het metrostation is het nog tien minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Bus: Vanaf Amsterdam Centraal rijden bussen 22 en 43 naar het Kadijksplein. Vanaf daar is het zes minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Bereikbaarheid per auto

In  en rond Amsterdam wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Momenteel zijn er rondom ARTIS veel wegwerkzaamheden. Plan voor vertrek je route met de  routeplanner  en kijk voor verdere actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer .

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Er zijn tevens twee gratis openbare minderevalideplekken in de straat. Het parkeerterrein ligt voorbij de hoofdingang (Plantage Kerklaan 40). Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree.

Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven of naar nabijgelegen P+R-locaties  en reis vanaf hier verder met het ov. Dit parkeerterrein heeft tevens zes elektrische oplaadplekken voor de auto. Deze zijn ook te vinden op reguliere parkeerplekken, twee van deze oplaadpunten zijn te vinden tegenover de Plantage.

Parkeertarieven ARTIS-bezoekers

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Dagkaarten voor het parkeren kunnen tijdens de openingstijden van ARTIS afgerekend worden bij de kassa van ARTIS of ARTIS-Micropia. Het is niet mogelijk om een parkeerplek te reserveren.

 

Parkeertarief  8.30 - 0.00 uur
Leden € 12,50
Niet-leden € 15,00

 

Bezoekers van Micropia kunnen ook gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein en het voordelige parkeertarief. Kijk op  micropia.nl .

Parkeertarieven overige tijden en gebruikers

€ 6,00 per uur, betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Zakelijk parkeren

Heeft u een vraag over zakelijk parkeren? Hiervoor kunt u terecht bij  support@parkingyou.nl .