page title

Route en parkeren

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram 14 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt op halte ARTIS. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, op loopafstand van ARTIS. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het tien minuten lopen naar de Hoofdentree.

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl .

Bereikbaarheid per auto

Stippel je route uit met de routeplanner .

Op drukke dagen is er beperkte parkeergelegenheid beschikbaar. We raden u aan om met het openbaar vervoer naar ARTIS te komen. Rondom Amsterdam wordt bovendien regelmatig aan de weg gewerkt. Kijk voor actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer .

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven. We raden u aan dan met het openbaar vervoer naar ARTIS te komen.

Parkeertarieven ARTIS-bezoekers

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Parkeerdagkaarten zijn tegen inlevering van deze inrijkaart verkrijgbaar bij de kassa van ARTIS en de ARTIS-winkel.

 

Parkeertarief  8.30 - 0.00 uur
Leden € 12,50
Niet-leden € 15,00

 

Bezoekers van Micropia kunnen ook gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein en het voordelige parkeertarief. Kijk op  micropia.nl .

Parkeertarieven overige tijden en gebruikers

€ 6,00 per uur, betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Zakelijk parkeren

Wil je als bedrijf of instelling gebruik maken van ons parkeerterrein? Doe dan een aanvraag via het volgende formulier.

aanvraagformulier