page title

Route en parkeren

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Nooit meer in de file

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten. Ook op rustige dagen is ARTIS natuurlijk goed bereikbaar met het ov en de fiets. 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram: Tram 14 (Amsterdam Centraal - Javaplein) stopt bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree. Trams 7 (Slotermeer - Azartplein) en 19 (Station Sloterdijk - Diemen Sniep) stoppen op het Alexanderplein, op tien minuten loopafstand van de Hoofdentree.

Metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Metro's 51, 53 en 54 rijden vanaf Amsterdam Centraal hierheen. Vanaf het metrostation is het nog tien minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Bus: Vanaf Amsterdam Centraal rijden bussen 22 en 43 naar het Kadijksplein. Vanaf daar is het zes minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Bereikbaarheid per auto

In  en rond Amsterdam wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Momenteel zijn er rondom ARTIS veel wegwerkzaamheden. Plan voor vertrek je route met de  routeplanner  en kijk voor verdere actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer .

Met de boot naar ARTIS

Wist je dat je nu ook met de boot naar ARTIS kan? Met Cultuur Ferry verken je Amsterdam vanaf het water op een authentieke sloep. De nieuwe hop-on hop off ervaring brengt je langs meer dan dertig culturele hoogtepunten. En het is nog duurzaam ook! Onderweg nemen museumgidsen je mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis en cultuur van Amsterdam.

Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Cultuur Ferry . Stap af bij Entrepotdok of Plantage Muidergracht voor een bezoek aan ARTIS-Park, ARTIS-Groote Museum en ARTIS-Micropia.

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Dit parkeerterrein heeft zes elektrische oplaadplekken en vijf invalidenparkeerplaatsen. Er zijn tevens twee gratis openbare minderevalideplekken in de straat. Het parkeerterrein ligt voorbij de hoofdingang (Plantage Kerklaan 40). Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Het is niet mogelijk om een parkeerplek te reserveren.

Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven of naar nabijgelegen P+R-locaties  en reis vanaf hier verder met het ov. 

Parkeertarieven ARTIS-bezoekers

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Dagkaarten voor het parkeren kun je tijdens de openingstijden van ARTIS afrekenen bij de kassa. Let op: het is niet mogelijk om met contant geld te betalen. 

Parkeertarief  8.30 - 0.00 uur
Leden € 13,50
Niet-leden € 16,00

Parkeertarieven overige tijden en gebruikers

€ 6,30 per uur, betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Slimme bandenpomp 

Op het ARTIS-parkeerterrein kun je nu gratis gebruikmaken van een  slimme bandenpomp . Want een auto die op goed opgepompte banden rijdt, verbruikt minder brandstof. De pomp heeft een touchscreen display waarmee je via het kenteken de juiste bandenspanning opvraagt. Het apparaat helpt met de juiste instellingen en geeft tijdens het gebruik weer wat er gebeurt. Na afloop krijg je direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot te zien.

Zakelijk parkeren

Heb je een vraag over zakelijk parkeren? Hiervoor kun je terecht bij  support@parkingyou.nl .