page title

Route en parkeren

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Nooit meer in de file

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten. Ook op rustige dagen is ARTIS natuurlijk goed bereikbaar met het ov en de fiets. 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram 14 rijdt tijdelijk (tot en met 1 oktober) een andere route en vertrekt momenteel niet vanaf Centraal Station. Een alternatieve route vanaf Centraal Station is bus 43 (richting Borneo eiland), uitstappen bij halte Kadijksplein, vanaf waar het nog zes minuten lopen is naar de Hoofdentree. Of met de metro vanaf Centraal Station naar metrostation Weesperplein, waar u alsnog kunt overstappen op tram 14. De tram stopt vervolgens bij Café Koosje, direct om de hoek van de Hoofdentree.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar de Hoofdentree. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, ook op tien minuten loopafstand van de Hoofdentree.

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Bereikbaarheid per auto

Rondom Amsterdam wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Plan voor vertrek je route met de  routeplanner  en kijk voor verdere actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer .

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven of naar nabijgelegen P+R-locaties  en reis vanaf hier verder met het ov. Dit parkeerterrein heeft tevens zes elektrische oplaadplekken voor de auto. Deze zijn ook te vinden op reguliere parkeerplekken, twee van deze oplaadpunten zijn te vinden tegenover de Plantage.

Parkeertarieven ARTIS-bezoekers

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Parkeerdagkaarten zijn tegen inlevering van deze inrijkaart verkrijgbaar bij de kassa van ARTIS en of de bakfiets die bij de uitgang staat op het Artisplein.

 

Parkeertarief  8.30 - 0.00 uur
Leden € 12,50
Niet-leden € 15,00

 

Bezoekers van Micropia kunnen ook gebruikmaken van het ARTIS-parkeerterrein en het voordelige parkeertarief. Kijk op  micropia.nl .

Parkeertarieven overige tijden en gebruikers

€ 6,00 per uur, betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Zakelijk parkeren

Heeft u een vraag over zakelijk parkeren? Hiervoor kunt u terecht bij  support@parkingyou.nl .