page title

Ledenvoordelen en prijzen

Met een ARTIS-lidmaatschap kunt u het hele jaar naar het ARTIS-Park en geniet u bovendien van vele voordelen. Een lidmaatschap is voordeliger dan u denkt.

Voordelen ARTIS-lidmaatschap

Het hele jaar toegang tot het ARTIS-Park 

Elke dag is anders in ARTIS. Daarom is het zo leuk om ARTIS regelmatig te bezoeken. Let op: je hebt alleen toegang tot het park met een reservering van een starttijd. U kunt een starttijd reserveren op Mijn ARTIS .

Voordeel in ARTIS 

U krijgt 10% korting bij alle horecalocaties in het ARTIS-Park en in onze winkel (m. u. v. boeken). Parkeren op het ARTIS-parkeerterrein kost € 12,50 in plaats van € 15,00 voor een hele dag. Per adres ontvangt u een set introducécoupons om gratis introducés mee te nemen. Daarnaast krijgt u 25% korting op extra toegangskaarten bij de ARTIS-kassa. 

Evenementen en activiteiten in ARTIS 

Op dit moment zullen activiteiten, evenementen (inclusief de Zoomeravonden) en de programma’s van de ARTIS-Academie geen doorgang vinden. Verdiep je helemaal in ARTIS. Ga mee met de rondleidingen en kom naar de ARTIS-Zoomeravonden, iedere zaterdag in juni, juli en augustus. Als ARTIS-lid betaalt u een speciale ledenprijs voor de programma’s van de ARTIS-Academie . Voeg Micropia toe aan uw lidmaatschap en geniet niet alleen van de zichtbare, maar ook van de onzichtbare natuur. 

Gratis ARTIS-tijdschrift

Per lidmaatschap krijgt u vier keer per jaar het ARTIS-tijdschrift, vol met nieuws, verhalen en foto’s uit het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia. 

Met korting naar andere parken

Er wordt met de andere parken gezocht naar oplossingen zodat ARTIS-leden toch van hun korting gebruik kunnen maken. Klik op het park waar u heen wilt om te achterhalen hoe u de korting kunt verkrijgen. Is het park net klikbaar, dan is er nog geen oplossing. Als ARTIS-lid kunt u twee keer gratis naar ZOO Antwerpen of Planckendael, en met 50% korting naar Diergaarde Blijdorp* en Burgers’ Zoo*. U krijgt 25% korting op toegang bij WILDLANDS*. Daarnaast krijgt u korting op de entreeprijs bij negen andere dierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen .

*Op vertoon van lidmaatschapspas en betalingsbewijs. 

None

Volledig lidmaatschap

Kies voor het volledige lidmaatschap om onbeperkt te genieten van het ARTIS-Park én Micropia. In Micropia , het eerste microbenmuseum ter wereld, wordt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar gemaakt. Micropia ligt naast het ARTIS-Park. Met één bezoek aan Micropia heeft u het volledige lidmaatschap er al uit.

Lidmaatschapsprijzen 

  ARTIS ARTIS & Micropia*
0 t/m 2 jaar gratis gratis
3 t/m 17 jaar € 51,00   € 61,00
18 t/m 64 jaar € 76,00 € 86,00
65+ € 71,50 € 81,50

word lid

*ARTIS-Micropia is gratis te bezoeken met een Museumkaart.

Bekijk de  voorwaarden  die zijn verbonden aan een lidmaatschap en de  veelgestelde vragen  over lidmaatschappen.

Extra lidmaatschap = extra korting 

Een ARTIS-lidmaatschap is voordeliger dan u denkt. Per adres krijgt u bij afsluiten van een lidmaatschap voor het tweede lid € 15,00 korting, bij een derde lid € 20,00 en bij bijschrijven van elk volgend lid bedraagt uw korting maar liefst € 30,00.

Heeft er al iemand op uw adres een lidmaatschap? Via Mijn ARTIS  kan de beheerder van het lidmaatschap nieuwe leden toevoegen die op hetzelfde adres wonen. Alleen dan kunnen we de korting verrekenen.

Rekenvoorbeeld twee volwassenen

Eerste lid € 76,00
Tweede lid € 61,00
Totaal € 137,00 (€ 15,00 korting)
  gemiddeld € 68,50 per lidmaatschap

Rekenvoorbeeld gezin met twee kinderen (3 t/m 17 jaar)

Eerste lid € 76,00
Tweede lid € 61,00
Derde lid € 31,00
Vierde lid € 21,00
Totaal € 189,00 (€ 65,00 korting)
  gemiddeld € 47,25 per lidmaatschap

Hoe werkt het?

Als u zich online heeft aangemeld als lid, ontvangt u per e-mail een ontvangstbevestiging van uw lidmaatschap. U kunt via MijnARTIS foto(’s) voor op de lidmaatschapspas(en) uploaden. De lidmaatschapspas wordt dan thuisgestuurd. In de tussentijd kunt u al wel een starttijd reserveren. Het is mogelijk om met gereserveerde starttijd en ontvangen betaalbewijs toegang tot ARTIS te krijgen. 

Bekijk de  voorwaarden  die verbonden zijn aan een ARTIS-lidmaatschap en de  veelgestelde vragen  over lidmaatschappen.

Herroepingsrecht en ODR-regeling

Een online gekochte ARTIS-lidmaatschap mag zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na datum aankoop (bedenktermijn) geannuleerd worden. Lees hier of in de algemene voorwaarden hoe u dat doet. Heeft u een klacht over uw online aankoop, dan helpt onze publieksservice  u graag. Hebben zij u niet naar tevredenheid kunnen helpen, dan kunt u uw klacht ook aan de geschillencommissie voorleggen via het Europees ODR Platform .

Goed doel

ARTIS is een door het CBF officieel erkend goed doel met de status van culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Doordat ARTIS op de inkomsten uit lidmaatschapsbijdragen kan rekenen, dragen de leden bij aan de financiële gezondheid van ARTIS.