page title

In het Planetarium

Dagelijks zijn er voorstellingen in de grote koepel van het Planetarium. Verken het zonnestelsel en de sterren daar voorbij. Ervaar hoe het is om een astronaut te zijn. Of laat je in een live voorstelling meenemen op een ruimtereis.

Planetarium netwerk aarde_1920x1080.jpg

Netwerk Aarde 

In de voorstelling Netwerk Aarde ontdek je wat het betekent om te leven in een wereld waarin alles met elkaar verbonden is. Van de allerkleinste micro-organismen in onze bodem tot walvissen in de oceaan. Vanuit de ruimte bekijk je de invloed van de mens op de aarde en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we een gezonde en duurzame planeet voor toekomstige generaties achterlaten.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden vanaf september weer te zien in het Planetarium
onderwijs_les_zonnestelsel_heelal_1920x1080.jpg

Reis door het heelal - live programma

We gaan sterrenkijken en ruimtereizen. Medewerkers van het Planetarium laten de sterrenhemel van het seizoen zien. Dan nemen ze je mee de ruimte in. Langs de planeten van het zonnestelsel. Tussen de sterren, op zoek naar nog meer planeten. We verlaten zelfs de Melkweg.

Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Reis mee en beleef het zelf.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda .
None

In de maneschijn - live programma

Ga mee met een raket de ruimte in en zie de aarde in de verte draaien als een draaimolen. Waarom wordt het steeds weer dag en nacht? Wat is precies een planeet? En wat is een maan? Op deze ruimtereis kom je heel veel te weten over sterren en planeten.

Leeftijd vanaf 4 jaar
Tijden vanaf september weer te zien in het Planetarium
Spacetrip_1920x1080.jpg

Spacetrip

Spacetrip is een avontuurlijke reis door het heelal. Sneller dan het licht komen we langs planeten, manen, sterren en sterrenstelsels. We bezoeken de diverse prachtige planeten van ons zonnestelsel en gaan onder andere op zoek naar een tweede aarde! Ook brengen we een bezoekje aan onlangs nieuw gevonden planeten.

Spacetrip is een eigen productie van het Planetarium. De voice-over is verzorgd door Govert Schilling, wetenschapsjournalist.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden vanaf september weer te zien in het Planetarium

 

None

Op avontuur in de ruimte

Een live voorstelling voor jonge kinderen. Je ontdekt hoe een echte donkere sterrenhemel er uit ziet, welke planeten te zien zijn en hoe je de Grote Beer kunt vinden. Daarna wordt je de ruimte in gelanceerd. Via de Maan naar Mars tot voorbij Pluto.

Leeftijd vanaf 5 jaar
Tijden vanaf september weer te zien in het Planetarium
Planetarium Maan en ster.jpg

 

Maan en ster

Tijdens de vastenmaand ramadan is het programma Maan en Ster te zien.

Hierin wordt de nauwe relatie tussen sterrenkunde en de religieuze praktijk binnen het Islamitische cultuurgebied belicht. 

Leeftijd vanaf 4 jaar
Tijden vanaf september weer te zien in het Planetarium