page title

In het Planetarium

Dagelijks zijn er voorstellingen in de grote koepel van het Planetarium. Verken het zonnestelsel en de sterren daar voorbij. Ervaar hoe het is om een astronaut te zijn. Of laat je in een live voorstelling meenemen op een ruimtereis.

onderwijs_les_zonnestelsel_heelal_1920x1080.jpg

Reis door het heelal - live programma

We gaan sterrenkijken en ruimtereizen. Medewerkers van het Planetarium laten de sterrenhemel van het seizoen zien. Dan nemen ze je mee de ruimte in. Langs de planeten van het zonnestelsel. Tussen de sterren, op zoek naar nog meer planeten. We verlaten zelfs de Melkweg.

Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Reis mee en beleef het zelf.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de  dagagenda
None

In de maneschijn - live programma

Ga mee met een raket de ruimte in en zie de aarde in de verte draaien als een draaimolen. Waarom wordt het steeds weer dag en nacht? Wat is precies een planeet? En wat is een maan? Op deze ruimtereis kom je heel veel te weten over sterren en planeten.

Leeftijd vanaf 4 jaar
Tijden kijk in de  dagagenda

 

Spacetrip_1920x1080.jpg

 

Spacetrip

Spacetrip is een avontuurlijke reis door het heelal. Sneller dan het licht komen we langs planeten, manen, sterren en sterrenstelsels. We bezoeken de diverse prachtige planeten van ons zonnestelsel en gaan onder andere op zoek naar een tweede aarde! Ook brengen we een bezoekje aan onlangs nieuw gevonden planeten.

Spacetrip is een eigen productie van het Planetarium. De voice-over is verzorgd door Govert Schilling, wetenschapsjournalist.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda

 

Astronaut_1920x1080.jpg

 

Astronaut

De verkenning van het heelal is misschien wel de grootste ontdekkingsreis waaraan de mens ooit is begonnen. Wat komt er bij kijken om dit te kunnen doen? Wat komt er bij kijken om astronaut te worden? Dit en nog veel meer kun je ontdekken tijdens Astronaut. De voorstelling neemt je als bezoeker letterlijk mee de ruimte in. Ervaar wat een raketlancering doet met het lichaam van een astronaut. Zweef rond in het International Space Station en reis door de microruimte van het menselijke lichaam.

Astronaut is gemaakt door het National Space center in Leicester. In Engeland is Astronaut in 2006 in première gegaan met als voice-over Ewan McGregor, bekend van de films Trainspotting en Star Wars. De Nederlandse voice-over is gedaan door Tygo Gernandt, bekend van de films Schnitzelparadijs en Van God los.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de  dagagenda

 

betoverde-rif_1920x1080.jpg

 

Het betoverde rif

Een spannend en kleurrijk onderwateravontuur over twee jonge vissen die met behulp van de maan hun magische en geheime rif proberen te redden. In een fantastische en kleurrijke voorstelling zitten de kinderen letterlijk middenin dit spannende avontuur, waarbij ze ook veel zullen leren over biodiversiteit, het leven in de diepzee en de bedreiging van het koraalrif als uniek ecosysteem.

Leeftijd vanaf 5 jaar
Tijden kijk in de  dagagenda