page title

In het Planetarium

Dagelijks zijn er voorstellingen in de grote koepel van het Planetarium. Verken het zonnestelsel en de sterren daar voorbij. Ervaar hoe het is om een astronaut te zijn. Of laat je in een live voorstelling meenemen op een ruimtereis.

Planetarium netwerk aarde_1920x1080.jpg

Netwerk Aarde 

In de voorstelling Netwerk Aarde ontdek je wat het betekent om te leven in een wereld waarin alles met elkaar verbonden is. Van de allerkleinste micro-organismen in onze bodem tot walvissen in de oceaan. Vanuit de ruimte bekijk je de invloed van de mens op de aarde en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we een gezonde en duurzame planeet voor toekomstige generaties achterlaten.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda
onderwijs_les_zonnestelsel_heelal_1920x1080.jpg

Reis door het heelal - live programma

We gaan sterrenkijken en ruimtereizen. Medewerkers van het Planetarium laten de sterrenhemel van het seizoen zien. Dan nemen ze je mee de ruimte in. Langs de planeten van het zonnestelsel. Tussen de sterren, op zoek naar nog meer planeten. We verlaten zelfs de Melkweg.

Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Reis mee en beleef het zelf.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda .
marsis naar planeet sokGOED.jpg

Planeet Sok

Artis de Partis én Artis de Marsis zijn terug! Hun avonturen in het heelal zijn dagelijks te zien in de kindervoorstelling in het Planetarium: Artis de Partis op zoek naar planeet Sok. In de speciale 360˚ dome-film reis je als kijker in 25 minuten voorbij de sterren en weer terug. 

Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Reis mee en beleef het zelf.

Leeftijd alle leeftijden
Tijden kijk in de dagagenda .