None

In het Planetarium

Er zijn elke dag voorstellingen in de grote koepel van het ARTIS-Planetarium. Verken onze aarde vanuit de ruimte, en reis door het zonnestelsel en ver daar voorbij. Beleef een ruimte-avontuur met Artis de Partis of ervaar hoe al het leven op aarde met elkaar is verbonden. 

Nieuw: Expeditie Zonnestelsel

Jonge ruimtereizigers, verzamel je! De nieuwe livevoorstelling Expeditie Zonnestelsel neemt je mee op een interactieve reis langs manen, planeten en asteroïden. Help mee de koers door de ruimte te bepalen en kom er achter wat onze aarde zo bijzonder maakt.

Wanneer vanaf 27 april
Leeftijd vanaf 4 jaar
Tijden kijk in de dagagenda
expeditie.png

Reis door het heelal  

In het Planetarium beleef je hoe het is om door het heelal te reizen. Bekijk tijdens deze live voorstelling onze eigen planeet van een afstand en zie hoe uniek het leven op Aarde is. Reis daarna mee langs de maan, planeten en verre sterren. We verlaten zelfs ons sterrenstelsel, de Melkweg.

Leeftijd vanaf 6 jaar
Tijden kijk in de dagagenda
marsis naar planeet sokGOED.jpg

 

Op zoek naar planeet Sok

De avonturen van Artis de Partis en Artis de Marsis zijn dagelijks in het Planetarium te zien. In deze 360˚ kindervoorstelling reis je samen met onze helden in 25 minuten heel ver door de ruimte. Ze komen onderweg langs de maan, planeten en sterren. Maar wat is de allermooiste plek van het hele heelal? Kom maar kijken!

Leeftijd alle leeftijden
Tijden kijk in de dagagenda
Planetarium netwerk aarde_1920x1080.jpg

 

Netwerk Aarde 

Ontdek wat het betekent om te leven in een wereld waarin alles met elkaar verbonden is. Van de allerkleinste micro-organismen in de bodem tot de grootste walvissen in de oceaan. Vanuit de ruimte bekijk je de invloed van de mens op de aarde; en zie je wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat we een gezonde en duurzame planeet voor toekomstige generaties achterlaten.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda

 

Buitenaardse Werelden 

Ga mee op een indrukwekkende reis door het zonnestelsel, om te onderzoeken of de aarde uniek is – en of er ver weg nog meer bewoonbare werelden in ons zonnestelsel te vinden zijn. Met adembenemende beelden in 360 graden krijg je een zeer nauwkeurig beeld van onze ‘buurplaneten’ en zie je de unieke omstandigheden die ervoor hebben gezorgd dat er leven kon ontstaan op onze planeet. 

Leeftijd vanaf 7 jaar
Tijden kijk in de dagagenda
Buitenlandse werelden © AMNH.jpg

 

ruimteschip aarde.jpg

Ruimteschip Aarde

In het hele heelal is er maar één planeet waarvan we zeker weten dat er leven is. Hoe groot de aarde ook lijkt, vergeleken bij de uitgestrektheid van het heelal is het minder dan een zandkorrel. Ontdek de uniekheid én kwetsbaarheid van onze planeet in de nieuwe liveshow Ruimteschip Aarde. Maak in het Planetarium bovendien je belofte aan de Aarde, want: op het schip zijn er geen passagiers, alleen bemanning.

Leeftijd vanaf 8 jaar
Tijden kijk in de dagagenda