None

ARTIS organiseert de eerste editie van het jaarlijkse Planetary Health Congres

– jun 14, 2023

Op 5, 6 en 7 juli organiseert ARTIS de eerste editie van het ARTIS-Planetary Health Congres. Planetary Health staat voor de onlosmakelijke verbondenheid van al het leven op aarde en hoe onze gezondheid daarvan afhangt.

Tijdens dit wetenschappelijke congres komen experts, onderzoekers en beleidsmakers samen om de uitdagingen en kansen op het gebied van  Planetary Health te bespreken. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius openen het congres. 

Tijdens het Planetary Health Congres wordt verkend hoe vier onderling verbonden pijlers Aarde, Water, Voeding en de Menselijke beschaving, verband houden met de gezondheid van alle aardbewoners. Elke sessie bevat drie key notes die de basis leggen voor elk thema, in combinatie met workshops over Planetary Health educatie, Movement Building, en Food & Microbes. Vertegenwoordigers uit verschillende disciplines komen samen op één plek voor optimale kruisbestuiving. 

meer over het programma

Een logische stap voor ARTIS

Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur; “ARTIS heeft als visie een leefbare wereld voor toekomstige generaties. Wij geloven dat de uitdagingen van deze tijd vragen om een interdisciplinaire benadering. Alleen door vakoverschrijdend samen te werken kunnen we een positieve impact maken ten behoeve van een gezonde planeet. Voor ons, maar juist ook voor alle aardbewoners en alle generaties na ons. De organisatie van dit Planetary Health Congres is voor ARTIS dan ook een logische stap.”

Vertegenwoordigers uit verschillende velden 

Vakgenoten uit verschillende sectoren en disciplines komen samen om elkaar te ontmoeten, kennis en ideeën uit te wisselen en oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar onze planeet voor staat. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Pim Martens, Jessica den Outer, Jaap Seidell, Marleen Stikker, Koen Arts en Joyeeta Gupta. 

ARTIS organiseert, samen met ARTIS-professor en microbioloog Remco Kort, het Planetary Health Congres in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, Health Holland, Topsector Agri & Food en Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Planetary Health in ARTIS

In september 2022 werd in ARTIS de European Hub opgericht en vanaf het najaar 2023 kan in ARTIS de lezingencyclus ‘Taking Action on Planetary Health’ gevolgd worden.  Ook de twintigste editie van de ARTIS-Zoomeravonden staat in het teken van Planetary Health met het openingsweekend 8 en 9 juli direct aansluitend op het congres. 

bekijk de Zoomeravonden