None

ARTIS laat 1.5 meter regel los vanaf 25 september

– sep 17, 2021

De versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland die per zaterdag 25 september ingaan, zijn ook goed nieuws voor de bezoekers van ARTIS!

De versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland die per zaterdag 25 september ingaan, zijn ook goed nieuws voor de bezoekers van ARTIS! De verplichte 1,5 meter afstand wordt losgelaten en ARTIS mag weer open met een volledige capaciteit. 

Horeca in ARTIS

Alleen voor de horeca geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is in de binnenruimtes. Daarom is het uitsluitend bij binnenkomst in het restaurant De Waterkant van ARTIS, de Serre en het Planetariumcafé noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs te overhandigen. Echter zijn veel horecalocaties ook geopend als afhaalpunt en zijn er voldoende plaatsen buiten in het park waar bezoekers een consumptie kunnen nuttigen. 

Voorstellingen in het Planetarium

Ook reguliere voorstellingen in het Planetarium zijn toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs. Om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen, blijft hier de 1,5 meter afstand gelden met een aangepaste capaciteit. Bezoekers krijgen een vaste zitplaats toegewezen in de zaal. 

Starttijd nodig voor toegang ARTIS

ARTIS laat de maatregelen stapsgewijs los, daarom is het voorlopig nog nodig om een starttijd te reserveren. De 1,5 meter afstand is niet langer verplicht, maar wordt nog wel geadviseerd. ARTIS zal haar bezoekers daarnaast blijven attenderen op de basisregels, om een zo prettig mogelijk bezoek voor iedereen te kunnen garanderen.

De belangrijkste wijzigingen voor jouw bezoek aan ARTIS per zaterdag 25 september

  • De 1,5 meter afstand is niet meer verplicht, maar blijft gelden als dringend advies
  • ARTIS en Micropia zijn als doorstroomlocaties toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs bij de hoofdentree
  • In ARTIS-Park is een coronatoegangsbewijs alleen noodzakelijk bij het betreden van het restaurant de Waterkant van ARTIS.
  • Andere horecalocaties in het park zijn allemaal geopend als afhaalpunt. Ga voor meer informatie naar Eten & Drinken in ARTIS  
  • De winkel, de binnen- en doorloopverblijven en bijna alle toiletten zijn vrij toegankelijk. Ook hier geldt geen verplichte 1,5 meter afstand meer. Alleen de toiletten die deel uit maken van restaurant de Waterkant van ARTIS, zijn toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.
  • Een starttijd reserveren blijft nog even verplicht. Alleen ARTIS-leden, Vrienden en de ARTIS Societeitsleden kunnen zonder starttijd, maar op vertoning van hun (leden)pas naar binnen op ieder gewenst moment. Zij worden hier via de nieuwsbrief verder over geïnformeerd
  • Er gelden geen beperkingen meer op de bezoekerscapaciteit
  • Onze afdeling Zakelijk & Evenementen informeert bestaande en nieuwe klanten over de aangepaste maatregelen voor zakelijke evenementen. 

 Voor meer informatie, verwijzen wij je daarnaast graag naar de pagina Veelgestelde Vragen .