page title

ARTIS-Park

In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. En worden elke dag opnieuw geboren. Ervaar het zelf.

dwergoeistiti_leguaan_EB_1920x1080.jpg

Laat je verrassen door de vele diersoorten die met en tussen elkaar leven in het Apenhuis en Vogelhuis. Ontdek de allerkleinste organismen in Micropia , het eerste microbenmuseum ter wereld. Reis door de ruimte in het Planetarium. Bekijk de giraffen samen met zebra’s en koedoes op de Savanne. Omring je door honderden fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen. Bewonder de tropische vissen in het monumentale Aquarium. Wandel door het historische stadspark met zijn eeuwenoude bomen en vele planten. Proef de sfeer in café-restaurant de Plantage . Of zet een stoel bij de fontein op het Artisplein . Ervaar natuur en ontdek haar betekenis voor onze samenleving. Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft. Het verhaal van ARTIS is een verhaal over onszelf.

Kom naar ARTIS, in hartje Amsterdam.

plan je bezoek

None

TripAdvisor_Travelers_Choice_Award_prijs_2015_Logo_1920x1080.png

Verkozen tot beste dierentuin van de Benelux 2015

ARTIS is door bezoekers van TripAdvisor verkozen tot de beste dierentuin van de Benelux in 2015.

In TripAdvisor’s top 25 van beste dierentuinen ter wereld prijken in totaal elf Europese dierentuinen. ARTIS staat op nummer 22 en is de enige dierentuin uit de Benelux die op de lijst voorkomt. Bij de TripAdvisor’s Travellers' Choice Awards 2015 werd San Diego Zoo in Amerika uitgeroepen tot de beste dierentuin ter wereld. Bekijk de volledige lijst op  tripadvisor.com .

TripAdvisor is de grootste reiscommunity ter wereld. De Traveller’s Choice Awards 2015 komt tot stand op basis van duizenden recensies die het afgelopen jaar door dierentuinbezoekers op de site zijn geplaatst.