page title

Platanen Salon

Voer een ontspannen gesprek onder een hemelsblauw plafond uit 1872.

Droom even weg bij een uitzicht op het Artisplein met platanen en Hollandse Polder. Lepelaars en andere weidevogels leven er in het landschap zoals het was voordat de stad hier kwam.

Platanensalon_plafond_MW_1920x1080.jpg

Het hemelsblauwe plafond uit 1872.

Van oudsher heeft een salon de functie van 'pronkkamer', en dat is met deze ruimte niet anders. Het hemelsblauwe plafond is er een dat gezien mag worden; het is zorgvuldig gerestaureerd en zo teruggebracht in z'n volle, 19de-eeuwse glorie. Wisselende kunstwerken uit de ARTIS-collectie sieren de wanden van de salon. En het behang is door kunstenaar Pavèl van Houten speciaal voor deze ruimte ontworpen, geïnspireerd door de vlekken op de bast van de plataan. 

In de Platanen Salon kunt u uw gasten ontvangen of u terugtrekken voor een ontspannen gesprek op de designmeubels. U heeft vrij zicht op het Artisplein met z'n platanen en de Hollandse Polder waar de lepelaars leven. En de Platanen Salon is en suite gelegen aan de centrale Honingboom Vestibule van het Noord Paviljoen.

Of u de Platanen Salon alleen wilt gebruiken, of in combinatie met andere ruimtes in het Noord Paviljoen, we kleden de ruimte graag voor u aan naar uw wensen. Bijvoorbeeld met een vers boeket uit het ARTIS-Park.

Heeft u een vraag of specifieke wensen? Vul het aanvraagformulier in, stuur een e-mail naar evenementen@artis.nl of bel 020 52 33 584.

 

Opstellingen Platanen Salon  
Ontvangst 10 personen
Vergadering of overleg  6 personen

 

Platanensalon_Hollandse Polder_MW_1920x1080.jpg

De Hollandse Polder, waar de grootste collectie lepelaars ter wereld huist.