page title

Veelgestelde vragen

Nieuwe maatregelen per 25 september

Wat verandert er per 25 september in ARTIS naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen?

De 1,5 meter afstand geldt niet langer als verplicht, maar wordt nog wel dringend geadviseerd. Daaraast heb je bij binnenkomst van de horecalocatie 'De Waterkant' in ARTIS je coronatoegangsbewijs nodig. Op andere plekken of voor toegang naar het park of museum is dit niet nodig, met uitzondering van speciale evenementen. Daarnaast hoeven ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden vanaf 25 september geen starttijd meer te reserveren, zij kunnen op vertoon van hun pas altijd naar binnen.

Hoe waarborgen jullie de veiligheid van de bezoekers nu de 1,5 meter regel is opgeheven?

De 1,5 meter afstand geldt niet langer als verplicht, maar wordt nog wel dringend geadviseerd. Daarom blijft ARTIS bezoekers d.m.v. bebording attenderen op deze veilige afstand op locaties in het park waar het mogelijk snel druk wordt. 

Waarom is een coronatoegangsbewijs niet verplicht bij ARTIS? 

Voor doorstroomlocaties zoals ARTIS geldt dat afstand voldoende bewaard kan worden ondanks het loslaten van de verplichte 1,5 meter maatregel. Daarom is een coronatoegangsbewijs niet verplicht bij de hoofdentree. ARTIS blijft haar bezoekers in het park wel attenderen op het advies om afstand te houden tot andere bezoekers.

Waarom werkt ARTIS mee met het coronatoegangsbewijs op bepaalde locaties?

De veiligheid en gezondheid van alle bezoekers staat altijd voorop. ARTIS volgt de richtlijnen die hierover door de Rijksoverheid worden gesteld. Enkel voor de horeca in ARTIS is een coronatoegangsbewijs verplicht. Omdat vrijwel alle horecalocaties zijn geopend als afhaalpunt met terras, is het alleen bij restaurant de Waterkant van ARTIS noodzakelijk om een coronatoegangsbewijs te laten zien bij het betreden van de binnenlocatie. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig samen komen op een drukke locatie in het park.

Waarom moeten er nog starttijden gereserveerd worden nu er geen maximum aantal bezoekers meer geldt? 

ARTIS blijft het reserveren van starttijden voorlopig nog hanteren om de nieuwe versoepelingen zo stapsgewijs in te voeren. Veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en dieren staan voorop.

Zijn er locaties in ARTIS waarbij een coronatoegangsbewijs verplicht is? 

Voor dagbezoekers is het alleen verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien in de binnenruimtes van de horeca. Dit zal daarom alleen gelden bij het restaurant de Waterkant van ARTIS. In het ARTIS-Planetarium is een coronatoegangsbewijs niet noodzakelijk voor het bezoeken van een reguliere voorstelling. Om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden wordt hier de 1,5 meter gehanteerd, geldt er een beperkte capaciteit en krijgt iedereen bij binnenkomst een vaste zitplaats toegewezen. Het Planetariumcafé is momenteel niet open.

Mogen er nu ook weer rondleidingen gegeven worden in ARTIS en Micropia?

Klopt, er mogen weer rondleidingen in ARTIS en Micropia gegeven worden. Houd de website en social media van ARTIS in de gaten, voor meer informatie en updates. 

Welke horecagelegenheden in ARTIS zijn afhaallocaties? 

De Hazelaar, De Serre, De Bakkerij, ‘t Frietkot, Polderhuisje, IJssalons en de bakfietsen. 

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs verplicht? 

Bezoekers vanaf 13 jaar dienen bij toegang tot de binnenruimtes van de horeca in ARTIS een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit zal daarom alleen gelden bij het restaurant de Waterkant van ARTIS (binnen). Alle overige horecalocaties zijn geopend als afhaalpunt met terras.

Zijn de binnenlocaties in ARTIS toegankelijk voor iedereen? 

De doorstroomlocaties zijn vrij toegankelijk voor iedereen en hiervoor is geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit betreft de winkel, binnen-en doorloopverblijven en bijna alle toiletten. Alleen de toiletten die deel uitmaken van restaurant de Waterkant van ARTIS, zijn toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

Zijn de toiletten ook toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs?  

Bijna alle toiletten in het ARTIS-park zijn toegankelijk zonder coronatoegangsbewijs. Alleen de toiletten die deel uitmaken van restaurant de Waterkant van ARTIS, zijn toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

Is een coronatoegangsbewijs verplicht voor deelnemers aan cursussen, workshops of masterclasses die ARTIS organiseert?

Ja, voor deelnemers aan een publieksactiviteit dat op basis van inschrijving gaat en in een binnenruimte plaatsvindt, geldt een verplicht coronatoegangsbewijs. Hieronder valt bijvoorbeeld de Basiscursus en Masterclass Sterrenkunde in het Planetarium. 

 

Is ARTIS open?

ARTIS is dagelijks geopend. 

Hoe kan ik tickets kopen?

Je kunt nu online een starttijd reserveren/ticket kopen op  dagtickets.artis.nl .

Hoe maak ik een reservering met volle Dekamarkt kaarten?

Als je zegels hebt geplakt en een volle spaarkaart hebt, reserveer je voor je bezoek een gratis starttijd.
Neem bij je bezoek je volle spaarkaart en je reservering mee.
Bij de entree wordt je spaarkaart ingenomen en starttijd gecontroleerd.

Om een starttijd te reserveren klik je hier . Volg de volgende stappen:
•    Klik op ‘Ik heb al een ticket’.
•    Klik op ‘ARTIS’.
•    Klik bij ‘Starttijd tickethouder’ op het + teken tot je het aantal starttijden ziet wat je nodig hebt.
•    Klik onderin op ‘Datum en tijd’ en kies de dag en tijd dat je wilt komen.
•    Klik op ‘Betalen’ en vul je gegevens in.
•    Rond de bestelling af.
•    Je ontvangt je starttijden per mail.

Hoe maak ik een reservering met een kortingscode van Dekamarkt?

Als je in de Dekamarkt app digitaal hebt gespaard, gebruik je je kortingscode om gratis tickets te boeken.
Neem bij je bezoek je ticket mee.

Om een starttijd te reserveren klik je hier . Volg de volgende stappen:
•    Klik op ‘Ik wil een ticket kopen’.
•    Klik op ‘ARTIS’.
•    Klik op ‘Meer opties’
•    Klik bij ‘Dekamarkt’ op het + teken tot je het aantal tickets ziet wat je nodig hebt.
•    Klik onderin op ‘Datum en tijd’ en kies de dag en tijd dat je wilt komen.
•    Klik op ‘Betalen’ en vul je gegevens in.
•    Let op: vul bij kortingscode na elkaar alle kortingscodes in die je van Dekamarkt hebt gekregen. Kijk goed of alle korting onderaan de pagina verrekend wordt.
•    Rond de bestelling af.
•    Je ontvangt je tickets per mail.

Wat zijn de openingstijden?

ARTIS is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Wat zijn de toegangsprijzen?

De prijs voor een normale toegangskaart (10 jaar en ouder) is € 25,00. Een toegangskaart voor jeugd (3-9 jaar) is € 20,00. Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang. Combitickets voor ARTIS – Micropia zijn beschikbaar. De prijs van een normaal combiticket (10 jaar en ouder) is € 29,50 en voor jeugd (3-9 jaar) is € 24,50.

Kan ik met een kortingskaart/studentenkorting reserveren?

Je kunt met een kortingskaart van de VriendenLoterij, DekaMarkt, stadspas en een NVD-pas een starttijd voor tickethouders boeken. Ook als je een abonnement hebt bij een andere dierentuin, zoals Wildlands of Blijdorp, kun je op deze manier reserveren. Let op: je reserveert een starttijd tickethouder en betaalt voor je bezoek wanneer je bij de kassa aankomt..

Is ARTIS-Micropia ook open? 

Ja, ARTIS-Micropia is ook weer open voor publiek. Een combi bezoek voorafgaand of na je bezoek ARTIS is vanaf dan dus weer mogelijk. Hiervoor moet je nog wel een aparte starttijd boeken.

Is het ARTIS-Planetarium open?

Het ARTIS-Planetarium is iedere dag geopend. Alleen het Planetariumcafé is momenteel gesloten. Bij reguliere voorstellingen die in de dagagenda staan, is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. De 1,5 meter afstand wordt hier nog wel gehanteerd, er geldt een beperkte capaciteit en bezoekers krijgen bij binnenkomst een vaste zitplaats toegewezen. Bekijk de Dagagenda  om te zien welke voorstellingen er draaien. 

Zijn alle binnenlocaties open?

Alle binnenlocaties zijn weer gewoon geopend. Het ARTIS-Aquarium is voor langere periode gesloten in verband met een renovatie.

Zijn de toiletten toegankelijk?

De toiletten zijn gewoon toegankelijk, in de toiletten wordt nog wel geadviseerd om een mondkapje te dragen.

Moet ik een mondkapje dragen? 

Het is vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht om in de binnenruimtes en -verblijven een mondkapje te dragen.

Met hoeveel personen mag ik ARTIS bezoeken?

Je mag ARTIS bezoeken met zoveel personen als je wilt.

Heb ik een negatieve coronatest nodig om naar ARTIS te kunnen?

Nee, je hebt geen negatieve coronatest nodig om toegang te krijgen tot het ARTIS-Park.

Is de horeca open?

Er zijn verschillende horecalocaties met terras geopend. 

Overige vragen

Is roken toegestaan in het park?

Nee, roken is in heel ARTIS-park niet toegestaan. Omdat ARTIS een gezonde en veilige (speel)plek voor kinderen en bezoekers belangrijk vindt, is dit rookverbod in het volledige ARTIS-park sinds april 2019 van kracht. 

​Loopt mijn lidmaatschap door in de tijd dat ARTIS gesloten is? ​

Om de continuïteit van ARTIS te waarborgen loopt jouw lidmaatschap tijdens de sluiting door. Deze derde sluiting in een jaar tijd komt voor ARTIS heel erg hard aan. In de vorige sluitingen in november en maart, boden we compensatie aan. Dat kunnen we dit keer niet meer doen. Wij hopen van harte op jouw begrip hiervoor. Tot 31 december 2020 kon je naar aanleiding van de mail die we hierover hebben gestuurd aangeven of je hiermee akkoord ging, Na deze datum is het niet meer mogelijk om compensatie aan te vragen, maar wordt deze compensatie beschouwd als donatie aan ARTIS. Je wordt zoals altijd, tijdig geïnformeerd over het verlengen van jouw lidmaatschap op het moment dat dit afloopt. Je hebt vervolgens tot 4 weken voor de verlengdatum de tijd om een wijziging door te geven. Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met de ledenadministratie via de mail:  leden@artis.nl of kan je ons bellen op 020 5233 670.

Wat zijn de openingstijden?

ARTIS is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur. 

Wat zijn de toegangsprijzen?

De prijs voor een normale toegangskaart (10 jaar en ouder) is € 25,00. Een toegangskaart voor jeugd (3-9 jaar) is € 20,00. Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang. Combitickets voor ARTIS – Micropia zijn beschikbaar. De prijs van een normaal combiticket (10 jaar en ouder) is € 29,50 en voor jeugd (3-9 jaar) is € 24,50.

Ik ben geen lid, maar heb wel al een toegangskaart voor ARTIS en wil nu naar ARTIS komen. Kan ik ook een starttijd reserveren?

Het is ook mogelijk om starttijden te reserveren als je al een toegangskaart hebt. Dit kan ook op  dagtickets.artis.nl . Klik op ‘Starttijd ARTIS tickethouder' om een starttijd te reserveren.

Over toegangskaarten en de online reservering

Waarom werken jullie met starttijden?

De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en dieren staat voorop. Met starttijden kan het aantal bezoekers op een dag worden gespreid en gecontroleerd, een bezoek aan ARTIS voor iedereen verantwoord en veilig verloopt. ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden hoeven vanaf 25 september geen starttijd meer te reserveren, zij kunnen op vertoon van hun pas altijd naar binnen.

Voor wie moet ik een starttijd reserveren?

Alle dagbezoekers van ARTIS hebben een starttijd nodig, met uitzondering van ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden. Reserveer ook een starttijd voor kinderen van 0-2 jaar en voor bezoekers die je meeneemt met een introducécoupon. Om controle op de bezoekersaantallen te houden, worden starttijden gedoseerd vrijgegeven.

Ik zie geen beschikbare starttijden meer, kan ik dan niet meer naar ARTIS?

Startijden worden tot twee weken in de toekomst vrijgegeven.We evalueren elke dag de drukte in het park en willen iedereen de kans geven een bezoek te brengen aan ARTIS. We geven daarom gefaseerd, indien mogelijk, om de paar dagen starttijden vrij. Mede hierdoor geven we slechts voor een korte periode in de toekomst starttijden vrij. Houd hiervoor de website in de gaten. Zo is er controle op de hoeveelheid bezoekers in ARTIS en willen we iedereen de kans geven een bezoek aan ARTIS te brengen. 

Kan ik ook bij de kassa een starttijd reserveren en gelijk naar binnen?

Nee, je kunt alleen online een starttijd reserveren. De kassa’s zijn op dit moment gesloten om drukte te voorkomen. Hiervoor en hierna is de starttijd niet geldig. Je kunt je starttijd reserveren via dagtickets.artis.nl.

Ik wil graag mijn gekochte toegangskaart met startdatum en starttijd annuleren. Is dit mogelijk?

Nee, dit is niet mogelijk. Het herroepingsrecht geldt niet voor reeds gekochte kaarten met een startdatum en starttijd. Wel kunnen we kijken of het mogelijk is om de kaarten eenmalig voor je te wijzigen naar een andere datum + tijdstip. Neem hiervoor minimaal 24  uur van tevoren contact op met  Publieksservice via het telefoonnummer of het contactformulier.

Ik heb een gratis aanvullende starttijd gereserveerd (via 'Starttijd ARTIS lid'), maar kan toch niet komen. Kan ik mij afmelden?

Je kunt je starttijd tot 24 uur van te voren annuleren. Wanneer je later dan 24 uur van te voren annuleert, kan het zijn dat wij je € 2,50 dervingskosten per ongebruikte starttijd in rekening brengen. Je kunt jouw starttijd annuleren door via deze link  het contactformulier in te vullen. Na het verzenden van het formulier is jouw annulering definitief. We kunnen je starttijd niet verzetten. Wil je op een andere dag of tijd komen, dan dien je zelf een nieuwe starttijd te reserveren. We raden je aan de website in de gaten te houden voor het reserveren van een nieuwe starttijd.

Hoe werkt de verdeling van de starttijden?

Er zijn maar een maximaal aantal starttijden per dag beschikbaar voor ARTIS. Zo is er controle op de hoeveelheid en spreiding van bezoekers in ARTIS. De starttijden worden verdeeld tussen leden, dagbezoekers en bezoekers met een kortingskaart, op basis van de gemiddelde verhoudingen tussen deze groepen. Het kan dus zijn dat er voor dagbezoekers geen starttijden meer beschikbaar zijn, maar dat er nog wel starttijden zijn voor leden.

Wanneer geven jullie nieuwe starttijden vrij?

ARTIS evalueert elke dag de drukte in het park en wil iedereen de kans geven een bezoek te brengen aan het park. Op basis van de dagelijkse evaluatie geven we elke dag gefaseerd nieuwe starttijden vrij voor de komende twee weken. Houd hiervoor de website in de gaten.

Wat is Mijn ARTIS en hoe werkt dat?

Mijn ARTIS is een account die vanaf 26 mei enkel voor leden bestemd is. Met dit account kun je in je ledenomgeving terecht komen of een lidmaatschap afsluiten. Ga naar mijn.artis.nl . Vanaf 26 mei kunnen er betaalde tickets enkel nog geboekt worden via tickets.artis.nl . Dit is de nieuwe boekingsomgeving van ARTIS, die later ook voor onbetaalde kaarten te gebruiken zal zijn.

Zijn mijn introducéecoupons geldig?

Introducéecoupons zijn gewoon geldig en kunnen worden aangeboden aan de poort bij de kaartcontrole. Het is wel belangrijk om ook voor introducées online een starttijd te reserveren, om te voorkomen dat jouw introducée geen toegang heeft. Voor introducées reserveer je, net als voor jezelf als lid, een starttijd onder ‘Ik ben ARTIS-lid’

Ik wil graag mijn lidmaatschapspas/introduceecoupons ophalen bij de kassa of mijn betaling voor het lidmaatschap voldoen aan de kassa, is dit mogelijk?

Je introductiecoupons worden thuisgestuurd en zijn ook te vinden in Mijn ARTIS  onder ‘Mijn Artikelen’. Heb je een nieuwe lidmaatschapspas nodig? Dan kun je hiervoor langs de kassa.

Ik heb een combiticket ARTIS–Micropia geboekt, wanneer mag ik met mijn reservering naar binnen?

Bij een combiticket ARTIS-Micropia boek je een tijdslot voor het ARTIS-Park. Je kunt je na het bezoek aan het ARTIS-Park met je combiticket registreren bij de kassa van Micropia. 

Ik ben student, mag ik gebruikmaken van studentenkorting?

Ja, dat is mogelijk. Vanaf 1 januari 2021 mogen alle studenten van Nederlandse onderwijsinstellingen ARTIS bezoeken op vertoon van de geldige collegekaart met foto. De tarieven voor studenten voor ARTIS en Micropia staan hier  vermeld. Let op: het is verplicht om van tevoren via dagtickets.artis.nl een starttijd te reserveren en een toegangskaart met studentenkorting te bestellen. Klik op ‘Ik wil een toegangskaart kopen’. 

Kan ik met mijn CJP pas naar ARTIS?

Je kunt ARTIS bezoeken met een CJP pas. Ga naar  dagtickets.artis.nl  en klik op ‘Ik wil een ARTIS toegangskaart kopen’. Daar kun je een kaartje met korting aanschaffen. Neem op de dag van je bezoek je CJP pas mee om bij de entree te laten zien. De korting geldt alleen voor de CJP-kaarthouder, niet voor introducees.

Kan ik met mijn NVD-pas ook naar ARTIS?

Met je NVD-pas kun je op dagtickets.artis.nl tickets met korting kopen. Klik op ‘Ik wil tickets kopen’, selecteer ARTIS en plaats het aantal NVD kaarten in je mand. Gebruik de kortingscode zoals genoemd op je NVD-pas om bij de betaalstap de korting te verrekenen. Neem je NVD-pas mee en lever deze in de poort. De medewerker bij de poort kan je vragen je te legitimeren.

Wij hebben een zorgkaart, kunnen wij een bezoek brengen aan ARTIS?

Je kunt ARTIS bezoeken met een zorgkaart. Let op: het is verplicht om van tevoren via  dagtickets.artis.nl  een starttijd te reserveren. Klik op ‘Starttijd ARTIS tickethouder' om een aanvullende starttijd te reserveren. 

Over vervoer naar ARTIS

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Langs de poort/Hoofdentree-zijde van ARTIS zijn er een aantal fietsparkeerplekken. Ook aan het begin van het parkeerterrein zijn er fietsparkeerplekken. Parkeer je fiets niet buiten deze plekken, je loopt dan het risico dat deze wordt verwijderd.

Is het parkeerterrein gewoon open?

Het parkeerterrein is open. Parkeerkaarten kunnen enkel bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s gevalideerd worden voor het dagtarief, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten. In de zomer en op vrije- en feestdagen raakt de parkeerplaats al vroeg vol. Wanneer het parkeerterrein vol is, kan het zijn dat we je vragen om op een andere plek te parkeren. We raden je door deze drukte en voor het milieu aan om, wanneer dit mogelijk is, met de fiets of het OV te komen.

Waar kan ik mijn parkeerkaart betalen?

Betalen van de parkeerkaart kan alleen bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten. Betalen kan alleen per pin.

Over het bezoek aan ARTIS

Wanneer mag ik met mijn starttijd naar binnen?

Jouw starttijd is een kwartier geldig. Heb je bijvoorbeeld een starttijd van 9.00, dan kun je tussen 9.00 en 9.15 naar binnen. Zorg daarom dat je op tijd aankomt bij ARTIS.

Ik heb een starttijd gereserveerd, maar ik ben te laat of te vroeg bij ARTIS. Wat moet ik doen?

Ben je te vroeg, dan vragen we je om niet voor de poort van ARTIS te wachten om drukte te voorkomen. Ben je te laat, dan kun je helaas niet meer naar binnen. Je kunt dan telefonisch contact opnemen met onze Publieksservice  om te vragen of er eventueel nog plek is op een latere starttijd zodat het verplaatst kan worden. 

Hoe lang kan ik in ARTIS blijven?

Je mag vanaf de gereserveerde starttijd tot sluitingstijd ARTIS blijven. 

Kan ik met contant geld betalen in het park?

Op dit moment is het niet mogelijk om met contant geld te betalen in het park. Alle betalingen zijn contactloos.

Ik wil een lidmaatschap afsluiten/ cadeau geven. Hoe doe ik dat?

Lidmaatschappen en cadeaulidmaatschappen kunnen online worden afgesloten via mijn.artis.nl. Daar kun je ook een foto uploaden. De lidmaatschapspassen worden toegestuurd. Je kunt dan al wel een starttijd reserveren voor een bezoek aan ARTIS. 

Zijn de kinderkarretjes beschikbaar?

Er is een beperkt aantal kinderkarretjes beschikbaar in ARTIS. Om een kinderkarretje mee te nemen, kun je voor een €1 muntje bij de kassa of ARTIS-winkel kopen.

Kan ik een rolstoel gebruiken?

ARTIS heeft een aantal rolstoelen. Je kunt deze ophalen bij de ingang en weer inleveren bij de uitgang. Na ieder gebruik worden de rolstoelen grondig schoongemaakt en ontsmet. Je kunt geen rolstoel reserveren.

Ik wil in de ARTIS-winkel iets kopen.

De ARTIS-winkel is weer volledig geopend voor bezoek. 

Zijn de toiletten toegankelijk?

Zowel de reguliere als de invalidetoiletten zijn toegankelijk voor bezoekers op alle locaties. Wel zijn er minder toiletten beschikbaar, en kan er maar een beperkt aantal mensen tegelijk in het gebouw. Ook worden de toiletten extra schoongemaakt.

Wat doet ARTIS aan extra hygiënemaatregelen?

ARTIS volgt alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Er worden extra dagelijkse rondes gedaan, er zijn extra handwaspunten geïnstalleerd en er is desinfectiemiddel beschikbaar.

Wat kan ik zelf doen om het bezoek voor iedereen veilig te houden?

Houd je aan de regels. Kom niet naar ARTIS als je ziekteverschijnselen hebt zoals verkoudheid of hoesten. Was je handen regelmatig.

Mag ik het park tijdens mijn bezoek verlaten en later op de dag terugkomen?

Je komt ARTIS alleen binnen met een geldige starttijd, later op de dag terugkomen is daarom niet mogelijk, behalve voor ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden. Door het beperkte aantal starttijden per dag wordt het sterk afgeraden meerdere starttijden per dag te boeken. Op deze manier blijven er genoeg starttijden over voor iedereen.

Welke evenementen worden er in ARTIS georganiseerd?

Een aantal evenementen en lezingen vinden dit jaar geen doorgang. Bekijk de dagagenda  om te zien welke evenementen in ARTIS plaatsvinden. Het kan zijn dat je een coronatoegangsbewijs nodig hebt om een evenement in ARTIS te kunnen bezoeken. Je ontvangt hier informatie over via de berichtgeving over het evenement.

Mogen we stepjes en loopfietsjes meenemen?

Stepjes en loopfietsjes zijn op dit moment niet toegestaan in het park, de kinderkarretjes van ARTIS zijn wel te gebruiken. 

Kan ik nog ergens mijn bagage achterlaten?

Bagage kan op dit moment in verband met de gesloten binnenlocaties niet worden afgegeven. Er zijn ook geen kluisjes beschikbaar.

Overige vragen

Kan ik nog steeds een arrangement zoals een kinderfeestje bij jullie boeken?

Op dit moment zijn er in beperkte mate activiteiten te boeken in ARTIS. Op dit moment zijn kinderfeestjes nog niet mogelijk, wel zijn er verschillende andere arrangementen mogelijk. Bekijk deze  pagina om hier meer over te weten te komen.

Tot wanneer blijven jullie maatregelen van kracht?

De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en dieren staat voorop. We volgen het beleid en de maatregelen van de Rijksoverheid, de Veiligheidsregio en het RIVM op de voet en hebben nauw contact met de gemeente Amsterdam. De maatregelen blijven van kracht tot in overleg met bovenstaande partijen anderszins kan worden besloten. Door het naleven van deze maatregelen zorgen we er samen voor dat iedereen een veilig en ontspannen bezoek aan ARTIS en Micropia kan brengen.