page title

Toegangsprijzen

ARTIS is vanaf maandag 16 maart 2020, tijdelijk gesloten voor bezoekers.

De beslissing is genomen in navolging van de nieuwe maatregelen die de Rijksoverheid en het RIVM vandaag hebben aangekondigd rondom het coronavirus. ARTIS sluit haar beleid aan op deze aangescherpte maatregelen. Van 16 maart tot 1 juni is het gehele park gesloten voor bezoekers. 

Toegangsprijzen

  ARTIS Micropia ARTIS & Micropia
Normaal
(10+ jaar)
€ 24,00 € 16,00 € 30,50
Jeugd
(3 t/m 9 jaar)
€ 20,50 € 14,00 € 26,50*
0 t/m 2 jaar  gratis gratis gratis*
Museum­kaart niet geldig* gratis n.v.t.
Studenten klik hier klik hier n.v.t.

Koop je kaartje online en krijg € 2,00 korting op een toegangskaartje voor ARTIS, Micropia of ARTIS & Micropia. **

koop kaartjes met korting

*Adviesleeftijd Micropia: vanaf 8 jaar.

Micropia_overzicht_overview_trap_MH_1920x1080.jpg

Wat is Micropia?

Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open. Mooier en bijzonderder dan je je ooit hebt kunnen voorstellen.  Micropia is 's werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Ook jouw lichaam zit tjokvol micro-organismen, samen zijn ze goed voor een gewicht van 1,5 kilo. Combineer je bezoek aan het ARTIS-Park met Micropia en ontmoet je microben. Dan maak je je dag extra bijzonder en profiteer je van extra voordelige toegang.

toegangsprijzen Micropia

Artis_de_Partis_lid_leden_pas_1920x1080.jpg

 

Lid worden

Met een ARTIS-lidmaatschap kun je het hele jaar onbeperkt naar ARTIS. Je steunt met je lidmaatschap de dieren, het park, de natuurbehoudsprojecten en de monumenten van ARTIS. Bovendien geniet je van vele voordelen. Bekijk de voordelen .

lidmaatschap

Als je op de dag van je bezoek aan ARTIS besluit lid te worden, krijg je het aankoopbedrag van je toegangskaart(en) retour. Dit geldt uitsluitend voor de waarde op de toegangskaart en het aantal personen dat lid wordt. Kom langs bij de kassa voor meer informatie.

Studenten

ARTIS

Studententoegangskaarten kunnen niet online, maar alleen aan de kassa worden gekocht op vertoon van de collegekaart met foto en tevens het bewijs van inschrijving met studiejaar. Voor studenten van de Gerrit Rietveld Academie en Inholland volstaat de collegekaart met foto en jaar van inschrijving.

Het ARTIS-studententarief van € 4,50 p.p.* geldt voor studenten van de volgende onderwijsinstellingen: ROC (regio Noord-Holland), Nova College (regio Noord-Holland), UvA, VU, HvA, IPABO Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie, Tio Amsterdam, Rijksakademie van beeldende kunsten en Inholland (regio Noord-Holland).

Met al deze onderwijsinstellingen heeft ARTIS een compensatieregeling getroffen om korting te kunnen geven. Hierdoor krijgen hun studenten korting en hebben studenten van andere instellingen geen recht op deze korting. Het studententarief geldt niet tijdens de schoolvakantieperiodes in de regio Noord, niet in het weekend en niet op feestdagen.

Micropia

Micropia hanteert een studententarief van € 8,00 per persoon. Je kunt alleen van dit tarief gebruikmaken als je aan kunt tonen dat je als student ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling in het lopende studiejaar (bijvoorbeeld door middel van je collegekaart). Als je in het buitenland studeert, neem dan je buitenlandse collegekaart mee. Studententoegangskaarten kunnen niet online, maar alleen aan de kassa worden gekocht.

flamingo_vliegen_R_1920x1080.jpg

Tarieven voor het onderwijs

Alle onderwijsinstellingen kunnen bij een bezoek aan ARTIS gebruikmaken van het onderwijstarief, mits zij zich van tevoren aanmelden . In de rij staan bij de kassa is dan niet meer nodig. Voor onderwijsinstellingen uit Noord-Holland die in het bezit zijn van een ARTIS-onderwijskaart* (€ 123,50 per jaar), gelden nog voordeligere tarieven.

Leerlingen en begeleiders met een onderwijskaart  € 4,50 p.p.
Leerlingen en begeleiders overige onderwijsinstellingen  € 9,50 p.p.

* voorwaarden onderwijskaart

Zorgkaart

Zorgcentra uit Noord-Holland kunnen de ARTIS-zorgkaart aanschaffen voor € 180,00 per jaar . Op vertoon van de zorgkaart bij de ARTIS-kassa kunnen cliënten en begeleiders van het zorgcentrum profiteren van het zorgtarief.*

  ARTIS ARTIS-Micropia ARTIS & Micropia
Cliënten en begeleiders met een zorgkaart* € 4,00 p.p. € 5,00 p.p. € 9,00 p.p.

* voorwaarden zorgkaart

Zorgcentra die aan de  voorwaarden  voldoen kunnen de ARTIS-zorgkaart aanvragen via het aanvraagformulier .

aanvraagformulier zorgkaart