page title

Restaurants, cafés en bakfietsen

In ARTIS-Park vind je verschillende horecagelegenheden met ieder een eigen concept en aanbod.

Eten en drinken in ARTIS-Park

ARTIS maakt (natuur)bewuste keuzes voor het eten en drinken. Er zijn veel duurzame producten, biologische koffie en huisgemaakte limonades. Deze vind je in onze restaurants, maar ook bij de diverse Hollandse bakfietsen in het park.

20200821_1116_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_6891.jpg

Het Planetariumcafé

Bij het Planetariumcafé is voor iedereen iets lekkers. Van een smeuïge kaastosti tot een salade of een etagère vol vegan poffertjes. Geniet van een kop koffie met appeltaart voordat je in het ARTIS-Planetarium een reis door het heelal maakt.

De Serre

Bij de Afrikaanse pinguïns staat een kas gevuld en omringd met kleurrijke bloemen en planten. De Serre – een restaurant in een kas - is het eerste volledig veganistisch restaurant in ARTIS. De kruiden en specerijen die rondom de kas worden verbouwd, worden direct door de koks gebruikt in hun gerechten. Bananenbrood, kruidige ijsthee, een pita met huisgemaakte falafel en ijskoffie met lavendel siroop: je proeft het allemaal in De Serre.

20200821_1029_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_4013.jpg

De Hazelaar

Strijk neer tussen de imposante bomen en bloeiende perken in het tentpaviljoen de Hazelaar. Zoals de naam al doet vermoeden, staat deze tent tussen verschillende hazelaars. Je kunt hier terecht voor vegan poffertjes en warme en koude dranken.

Restaurant de Waterkant

Bij De Waterkant word je aan alle kanten omgeven door water. In het restaurant wordt dit thema op allerlei manieren vertaald en onder de aandacht gebracht. Met uitzicht op de savanne eet je er een plantaardige hamburger gemaakt van zonnebloemen, drink je er een biertje gebrouwen van regenwater, en smullen de kinderen er van een vegetarische frikandel van het kindermenu. 

De ijssalon

Onder het dak van De Waterkant vind je de IJssalon, waar je terecht kan voor koffie en vers schepijs. De IJssalon is vanaf het buitenterras te bereiken, dus ideaal als de kinderen nog druk zijn met klauteren in de speeltuin. 

20200821_0932_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_.jpg

De Bakkerij

Bananenbrood, kaneel brioche, verse koffie en meer. Bij de Bakkerij – te vinden naast het Kerbertterras - worden elke dag verse producten met eerlijke ingrediënten gebakken. 

't Frietkot

Bij de goudwanggibbons vind je ’t Frietkot, met een volledig vegetarisch assortiment. De frietjes worden bovendien bereid zonder palmolie. Neem plaats op het terras met uitzicht op de Chileense flamingo’s en zie de goudwanggibbons via de luchtbrug slingeren naar het gibboneiland. 

Bakfietsen

Even iets lekkers tussendoor? Wat dacht je bijvoorbeeld van een kopje koffie, een knapperige pizza, of een ijsje bij de bakfiets? De bakfietsen bieden een wisselend en verrassend assortiment. Afhankelijk van het aantal bezoekers, staan de bakfietsen op verschillende plekken in het park.

Weg met wegwerpplastic

Vanaf 1 juli 2023 zijn er nieuwe regels voor wegwerpplastic, om het gebruik hiervan te verminderen. In de meeste horecalocaties in ARTIS eet je van porseleinen bordjes. Bij de afhaallocaties, zoals de Bakkerij en 't Frietkot, is dit niet handig. Voel je daarom vrij om je eigen beker of bakje mee te nemen! Je kunt op deze locaties wel frisdrank in blik of PET-flesjes kopen. Als je die daarna weggooit in de speciale prullenbakken van PETman, doneert ARTIS het statiegeld aan diverse natuurbehoudprojecten .

Eten en drinken aan het Artisplein

Café-restaurant de Plantage

Direct naast het ARTIS-Park, gelegen aan het door de publiekjury (Amsterdamse Architectuur Prijs 2015) bekroonde  Artisplein , in het monumentale pand de Ledenlokalen is café-restaurant de Plantage gevestigd. Vanuit de 19de-eeuwse houten serre heb je een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein. Bekijk de openingstijden  van café-restaurant de Plantage.

Het Kleine Lokaal 

Onder het dak van het Groote Museum bezoek je het Kleine Lokaal. Hier vind je het mooiste uit de natuur, gemaakt door de mens. Alles is gemaakt met respect voor de natuur en de lokale ondernemer. Geniet met uitzicht op de Chileense flamingo’s op het terras van het Artisplein van onder andere speciale koffie roasts, verfrissend biertjes, belegde broodjes, salades en borrelplanken.

cafe-restaurant-de-plantage_Teska-Overbeeke_1920x1080.jpg

De 19de-eeuwse houten serre van café-restaurant de Plantage.