page title

Restaurants, cafés en bakfietsen

Kom langs bij een van onze horeca locaties in het ARTIS-Park. De terrassen in ARTIS zijn weer geopend en er zijn verschillende afhaallocaties door het hele park heen vinden. 

Eten en drinken in het ARTIS-Park

ARTIS maakt (natuur)bewuste keuzes voor het eten en drinken in het park. Er zijn veel duurzame producten, biologische koffie en kraanwater. Deze vind je in onze restaurants, maar ook bij de diverse Hollandse bakfietsen in het park.

20200821_1116_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_6891.jpg

De Serre

Bij de Afrikaanse pinguïns staat een kas gevuld en omringd met kleurrijke bloemen en planten. De Serre – een restaurant in een kas - is het eerste volledig vegetarische restaurant in ARTIS. De kruiden en specerijen die in de kas worden verbouwd, worden direct door de koks gebruikt in hun gerechten. Van bananenbrood met bloesemhoning tot gazpacho van rode biet, nacho’s met avocado tot een broodje rookwortel: je proeft het in De Serre.

De Serre is ook geopend voor afhaal.

20200821_1029_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_4013.jpg

De Hazelaar

Naast de dieren is er in ARTIS ook een grote collectie planten. Dit ervaar je zeker wanneer je neerstrijkt in het nieuwe tentpaviljoen de Hazelaar. Deze knusse tent staat tussen verschillende soorten hazelaars. Je kunt hier terecht voor poffertjes en een gezonde groentenwrap. 

 

waterkant2.jpg

Eten en drinken bij restaurant de Waterkant kan binnen en buiten.

 

Restaurant de Waterkant

Water is de leidraad voor zowel het menu als de omgeving waarin het pand zich bev­indt. Bij De Waterkant word je aan alle kanten omgeven door water. In het restaurant wordt dit thema op allerlei manieren vertaald en onder de aandacht gebracht. Zo eet je een plantaardige hamburger gemaakt van zonnebloemen, drink je een biertje gebrouwen van regenwater, en smullen de kinderen van een vegetarische frikandel uit het kindermenu. 

ijssalon 1920X1080.jpg

De ijssalon

Onder het dak van De Waterkant vind je de IJssalon, voorheen de Savanne Kiosk. De friet en snacks (nu te vinden bij ’t Frietkot) zijn ingeruild voor baristakoffie en vers schepijs. De IJssalon is vanaf het buitenterras te bereiken, dus ideaal als de kinderen nog druk zijn met klauteren in de speeltuin en je als ouder nog een kopje koffie lust.

Geopend tussen 11.00 en 16.00 voor afhaal.

20200821_0932_Vermaat_ARTIS_HR_©FlorisHeuer_.jpg

De Bakkerij

Gember boterkoek, kaneel brioche, verse koffie en meer. De Bakkerij – te vinden naast het Kerbertterras, bij het leeuwenverblijf - bakt elke dag verse producten met eerlijke ingrediënten. Stapje voor stapje wordt er gebouwd aan een 100% plantaardig ARTIS. De pulp-muffin van de bakkerij is een ambachtelijk stapje richting circulariteit. De muffin wordt namelijk gemaakt van restfruit en restgroenten die anders verdwijnen in de voedselketen.

Geopend tussen 09.00 en 13.00 uur voor afhaal.

frietkot2_1920x1080.jpg

't Frietkot

Bij het verblijf van de goudwanggibbons vind je ’t Frietkot. Het assortiment van ’t Frietkot is 99% vegetarisch en de frietjes zijn palmolie-vrij bereid. Je kunt bij de verse biologische frieten ook verschillende veganistische stoofopties toevoegen, zoals jackfruit rendang en pulled oats. Neem plaats op het terras met uitzicht op de Chileense flamingo’s en de Hollandse Polder-volière. Terwijl je je frietje eet kun je ondertussen de goudwanggibbons zien slingeren via de luchtbrug naar het nieuwe gibboneiland. 

Dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur voor afhaal.

 

bakfiets_Kerberterras_leeuwen_EB_1920x1080.jpg

Bakfietsen

Even iets lekkers tussendoor? Wat dacht je bijvoorbeeld van à la minute gemaakte koffie, een knapperige pizza, originele tosti of circulair sinaasappelschepijs? De bakfietsen bieden een wisselend en verrassend assortiment.

Afhankelijk van het aantal bezoekers, staan de bakfietsen op verschillende plekken in het park. 

Eten en drinken aan het Artisplein

Café-restaurant de Plantage

Direct naast het ARTIS-Park, gelegen aan het door de publiekjury (Amsterdamse Architectuur Prijs 2015) bekroonde  Artisplein , in het monumentale pand de Ledenlokalen is café-restaurant de Plantage gevestigd. Vanuit de 19de-eeuwse houten serre heb je een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein. Bekijk de openingstijden  van café-restaurant de Plantage.

cafe-restaurant-de-plantage_Teska-Overbeeke_1920x1080.jpg

De 19de-eeuwse houten serre van café-restaurant de Plantage.