page title

ARTIS Zoomeravonden

De ARTIS Zoomeravonden zijn dit jaar terug als vanouds met de negentiende editie. Van 9 juli tot en met 3 september is het ARTIS-Park elke zaterdag tot zonsondergang open.

Tijdens de gouden avonduren, tussen de bloeiende perken van de eetbare tuin, betreedt aanstormend muziektalent het podium in de Muziektent: van Remme tot Goldkimono. Tijdens de Zoomeravonden beleef je het levendige ARTIS-Park in een ander daglicht, waar geen avond hetzelfde is! 

koop je ticket   naar de programmering

Ticketprijzen

Volwassenen
(13+ jaar) 
Jeugd (3 t/m 12 jaar)  ARTIS-Leden
€ 15,00 € 10,00 gratis

Let op: met een ARTIS Zoomeravonden-ticket kun je vanaf 16.30 uur het ARTIS-Park in. Overdag gelden de reguliere toegangsprijzen .

None

Programma Zoomeravonden

Hoofdact 

Klik op de datum om meer te lezen over de artiest. 

13 augustus Remme
20 augustus Supermoon
27 augustus Goldkimono
3 september Julian du Perron

bekijk het volledige schema    download hier de plattegrond

zoomeravonden jazz in het park.jpg

Jazz in het park   

Talent van het Conservatorium van Amsterdam zet de toon voor de ARTIS Zoomeravonden met elke zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur een zwoele, akoestische jazz-sessie. Een aantal duo’s spelen op verschillende plekken in het park.  

Waar Papegaaienlaan en Muziektent 
Wanneer 16.30 - 19.00 uur 

 

De helper route (6-12 jaar)  

Wat hebben brandnetels, vale gieren en de kleine panda met elkaar gemeen? Ze zijn belangrijke helpers. In de natuur vind je allerlei soorten helpers. Dieren, planten en microben die allemaal helpen om hun leefomgeving in balans te houden. Verken deze zomer ARTIS-Park, maak kennis met acht helpers en ontdek hoe jij ook een helper kunt zijn. 

Waar Af te halen aan het begin van de Papegaaienlaan 
Wanneer Elke dag 

zoomeravonden helper route.jpg

Spelen met Artis de Partis (3-6 jaar)  

Voor Artis de Partis is er altijd iets leuks te doen in ARTIS-Park. Tijdens de zomer ontdekken kinderen een aantal van Artis de Partis favoriete bezigheden. Zo maakt Artis de Partis de mooiste zandsculpturen en lukt het jou om de dieren in ARTIS na te tekenen? Kom langs en speel mee! 

Waar Af te halen aan het begin van de Papegaaienlaan 
Wanneer Elke dag

Poppenkast   

Op een aantal zaterdagmiddagen is er kindertheater met Poppenkast op de Dam. Egon Adel speelt het verhaal Jan Klaassen en Katrijn op avontuur in ARTIS. Dat belooft actie en interactie. Sinds 1893 worden de verhalen van Jan Klaassen en Katrijn vertoond in de traditionele poppenkast op de Dam in Amsterdam. 

Waar Hollandse Tuin 
Wanneer Zaterdag 27 augustus om 16.30 uur
Duur Ongeveer 30 minuten  

kareltje en sjonnie.jpg

Kareltje en Sjonnie (4 jaar en ouder)

Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe zijn vrienden voor het leven. Elke avond zodra de dierentuin sluit, zoeken ze elkaar op en maken ze van alles mee. Niet alleen met z’n tweetjes, ook andere dieren gaan mee op avontuur. Zoals Paolo de Mol die denkt dat hij hele goede ogen heeft en Biggetje Sebastiaan die van zijn broers niet in de modder mag rollen. Luister naar de muzikale voorstelling van Kareltje en Sjonnie. 

Waar Hollandse Tuin 
Wanneer Zaterdag 13, 20 augustus en 3 september om 16.30 uur  

Avondrondleiding 

Met het invallen van de schemering vertelt de ARTIS-rondleider je meer over de nachtrituelen van dieren en planten. Net als de mens leven ook dieren en planten volgens een biologisch ritme.

Welke bloemen komen juist 's avonds tot leven? Welke dieren maken iedere avond een slaapnest? Wist je dat zelfs bomen blijken te 'slapen’? Ontdek het leven in het park tijdens de schemering tijdens de avondrondleiding.

Waar Vertrek bij de Apenrots 
Wanneer Start 20.15 uur  
Duur Ongeveer 60 minuten 

None

Vakantie tussen de sterren 

Kom naar het ARTIS-Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en andere vakantiebestemmingen. Dan maken we een ruimtereis, langs sterren en planeten. We verkennen zelfs het zwarte gat in ons sterrenstelsel, de Melkweg. 

Waar ARTIS-Planetarium 
Wanneer 18.00, 20.00 en 21.00 uur

Eten en drinken  

Tijdens de ARTIS Zoomeravonden is er ook heerlijk zomers eten en drinken verkrijgbaar. Elke zaterdag is er een rijk aanbod, van pizza met kruiden uit de eigen eetbare tuin; huisgemaakte soep; focaccia brood met dips tot een goedgevulde borreltas of een knapperig frietje bij het Frietkot. Gedurende de zomer is er wekelijks op zaterdag een wisselende partner die de lekkerste koude drankjes serveert vanaf de buitenbar, zoals Brouwerij 't IJ en Lowlander.  

picknick zoomeravond.jpg

Picknicktas

Tijdens de Zoomeravonden verkopen wij picknicktassen voor €14,95 per stuk. Dit is een tasje voor 2 personen. De picknicktassen zullen gevuld zijn met de volgende inhoud: 1 bakje olijven, 1 bakje nootjes, 2 breekbroodjes met twee verschillende huisgemaakte dips en 2 vouchers voor een drankje naar keuze bij de bar. 

Waar Af te halen aan het eind van de Papegaaienlaan 
Prijs € 14,95 
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

Blijf op de hoogte

Wil je altijd het laatste nieuws over Zoomeravonden of over ARTIS ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, of volg ARTIS via Facebook, Twitter of Instagram.

nieuwsbrief   Facebook   Twitter   Instagram   Spotify