page title

Zelf op pad

Ontdek zelf nieuwe verhalen en sluit aan bij activiteiten.  

Kunst 

Leer op een nieuwe manier kijken naar de wereld met de video-installatie UMWELT ARTIS van  kunstenaar Floris Schönfeld en de sculptuur Microbiocene van kunstenaarsduo Baum & Leahy. Met de sculptuur eren zij de allerkleinste aardbewoners, microben. Het is 3D-geprint en bevat monsters van zee sediment met microbiële fossielen van 12.000 jaar geleden. Op de sculptuur staan allemaal ontworpen tekens die 'microgliefen' worden genoemd. Ze vertegenwoordigen het verlangen naar een gemeenschappelijke taal voor mensen en ander leven om met elkaar te communiceren. Op 15 en 16 juni is het duo aanwezig en houdt zij speciale ceremonies rondom het kunstwerk. 

Luister mee 

Loop zelf de luisterwandeling route met audio-verhalen van Nienke de la Rive Box en Maurice Lede met concrete voorbeelden hoe wij als moderne mens de connectie met natuur weer kunnen ontwikkelen. Stop bij het muziekprieeltje om te genieten van theater en muziek en ervaar hoe we letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen komen.

Liever aanhaken bij een interactieve presentatie? Sluit dan aan bij ARTIS vertelt, Laborant vertelt of de Samenkomsten. Tijdens korte presentaties vertellen diverse collega’s van ARTIS verhalen over dieren, microben en de rol van de mens.