page title

Voor de kleinste aardbewoners

Van jong tot oud, voor iedereen zijn er activiteiten tijdens het festival. Ontdek wat er te doen is voor de jongste generatie aardbewoners.

Iedereen is aardbewoner

Elke dag tijdens het festival zijn er activiteiten voor de nieuwste generatie aardbewoners. Haal een zoek-en doe-plaat op bij de bakfiets bij de entree van ARTIS en ga op ontdekkingstocht door het park. Gebruik al je zintuigen en kom in contact met alle aardbewoners van ARTIS. Of ga op zoek naar alle locaties van de speurroute en ontdek hoe wij verschillen van jager-verzamelaars. Hoe staan ze in contact met hun omgeving. En hoe kunnen we iets van ze leren.  

Of ga tijdelijk van het gebaande pad af en loop het blote-voetenpad. Met het gras, zand en blaadjes onder je voeten voel je de natuur op een heel andere manier.  

bekijk ook de workshops

Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge, ecoloog, reptielenkundige en presentatrice, vertelt over het essentiële belang van de buitenbeentjes. Terwijl natuurbehoud vaak gericht is op charismatische dieren, zoals leeuwen en olifanten, worden buitenbeentjes zoals wolven, reptielen en insecten vaak over het hoofd gezien. Sterrin vertelt over waarom deze buitenbeentjes zo belangrijk zijn voor het ecosysteem. En hoe we ze kunnen helpen!

Deze korte lezingen zijn in de Stek (naast het vlinderpaviljoen) en voor iedereen toegankelijk op 16 juni met een ARTIS-Park ticket.

Waar de Stek
Wanneer 16 juni
Starttijd 11.45, 13.45 en 15.30 uur
Duur 30 minuten
Ticket Aardbewoners en Alles Aardbewoners