page title

Dompel je onder

Lanceer jezelf naar de ruimte in de Spacebuzz, bezoek ARTIS-Groote Museum met de Symbiotic City of ontdek de interactie tussen schimmelnetwerken in ARTIS-Micropia.

Spacebuzz

Lanceer de ruimte in. Bezoek op het Artisplein de SpaceBuzz, een raket van ruim vijftien meter lang.  Zie hier de plek die onze aarde in het gigantische heelal inneemt. En ervaar hoe kwetsbaar het leven op onze aarde is, maar vooral ook hoe krachtig de kringloop van onze natuur is. Welke dieren ook wel de ‘opruimers van de natuur’ worden genoemd, hoe bomen zichzelf reinigen in een vervuilende, stedelijke omgeving en hoe planten zich verdedigen tegen ongewenste dieren. De virtuele missie in de SpaceBuzz laat je ervaren hoe het is om onze kleine aardbol vanuit het oneindige heelal te observeren.  

Web of life

Leer over de onderlinge verbondenheid tussen al het leven op aarde aan de hand van een unieke geluidsinstallatie gemaakt van schimmelnetwerken. Kunstenaar Marijn Cinjee laat zien hoe al het leven met elkaar communiceert en een afhankelijkheid, verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid met elkaar deelt. Door middel van unieke geluiden die gecreëerd worden door menselijke interactie met het werk, ervaart de bezoeker hoe wij, en al het andere leven op aarde, constant met elkaar in contact staat. Meer info: https://www.cinjee.com/

Symbiotic City in het ARTIS-Groote Museum

Bekijk de visie van kunstenaars op een symbiotisch Amsterdam. Hoe ziet de stad eruit vanuit verschillende idealistische toekomstscenario's? Een stad zonder verkeer of juist met alleen maar oog voor groen.