page title

Waarom in ARTIS?

Planetary Health maakt vanaf 2023 integraal onderdeel uit van ARTIS. Waarom is ARTIS nu juist de plek voor deze sociale beweging?  Hier komt alles samen. 

Hoe kunnen we onze band met de Aarde blijven ervaren, als de natuur steeds meer uit ons dagelijks leven verdwijnt? In ARTIS word je midden in de stad letterlijk omringd door al het andere leven op aarde. Juist op deze fysieke plek wordt de afstand tussen mens en ecologie verkleind. Je staat oog in oog met jouw lichaamseigen microben in ARTIS-Micropia, voelt je plotseling klein en nietig wanneer je de Aarde vanuit de ruimte bekijkt in het ARTIS-Planetarium en verwondert je over de unieke, evolutionaire eigenschappen waarmee andere dieren en planten overleven én bijdragen aan hun leefgebied in het ARTIS-Park en het ARTIS-Groote Museum. 

Alles is verbonden

Waar we voorheen onderscheid maakten tussen flora en fauna, cultuur of natuur, weten we nu dat alles in een complex, prachtig ecosysteem naast, door en met elkaar bestaat. ARTIS maakt die verbondenheid klein en invoelbaar en heeft als missie om haar bezoekers te inspireren en activeren om zelf bij te dragen aan een leefbare wereld. ARTIS brengt de natuurlijke wereld dichtbij. Daarom maakt Planetary Health vanaf 2023 integraal onderdeel uit van ARTIS.