page title

Stichting Goede Doelen Nh1816

Met een substantiële bijdrage is Stichting Goede Doelen Nh1816 de grondlegger van het nieuwe jaguarverblijf in ARTIS. Ook heeft Nh1816 het nieuwe verblijf voor de Bennett wallaby's met een substantiële bijdrage mede mogelijk gemaakt.

 

zwarte_jaguar_verblijf_EB_1920x1080.jpg

 

Nieuw verblijf voor de jaguars

Een nieuw verblijf voor de jaguars (Panthera onca) is altijd een belangrijk onderdeel geweest in het plan ‘ARTIS vernieuwt’. Jaguars leven niet in groepen zoals leeuwen, maar zijn solitair en komen alleen samen tijdens de voortplantingsperiode. Als de jongen geboren zijn tolereert het vrouwtje geen man meer in de buurt, ze brengt de jongen alleen groot. Het verblijf heeft daarom twee delen, zodat de jaguars van elkaar gescheiden kunnen worden. Ook heeft het verblijf waterpartijen: jaguars houden erg van zwemmen, in tegenstelling tot veel andere katachtigen.

 

Bennett_wallaby_verblijf_publiek_SV_1920x1080.jpg

Nieuw verblijf voor de Bennett wallaby's

De Bennett wallaby’s in ARTIS hebben een nieuw verblijf gekregen, tussen het Gorillahuis en het gebouw de Volharding. Het verblijf is heuvelachtig aangelegd onder de grote platanen in het voormalige wisentenverblijf. Uitgangspunt voor de inrichting is de Australische gras- en bosrijke omgeving waarin de Bennett wallaby van nature leeft. Vanaf een pad dat midden door het verblijf loopt, kunnen bezoekers de rondspringende buideldieren van heel dichtbij bekijken.

 

zw-slingeraap_1920x1080.jpg

 

Nieuw verblijf voor de zwarte slingerapen

ARTIS heeft het verblijf van de zwarte slingerapen vernieuwd. Het nieuwe verblijf biedt meer ruimte en geeft de slingerapen betere mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag, zoals het slingeren in de bomen met hun lange armen en grote grijpstaart, te laten zien. Het nieuwe verblijf voor de slingerapen is gerealiseerd op de oostelijke oever en deels in de noordelijke vijver ter hoogte van het reptielenhuis. De zwarte slingeraap leeft in de toppen van de bomen in het tropisch regenwoud in Midden- en Zuid-Amerika.

Stichting Goede Doelen Nh1816

Nh1816 Verzekeringen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Een deel van de winst die het bedrijf maakt, geeft zij terug aan de samenleving. Niet door elke verzekerde een marginaal premievoordeel te gunnen, dat nauwelijks als een voordeel wordt herkend. Maar door maatschappelijk relevante projecten financieel mede mogelijk te maken. Dat doen zij via de Stichting Goede Doelen die landelijke, regionale en lokale projecten op diverse gebieden ondersteunt. Zodat die voor iedereen behouden en toegankelijk blijven. Nu en in de toekomst.