page title

Adopteer een leeuwenkopje

Een belangrijk onderdeel in de restauratie van het Groote Museum is het herstellen van de bijzondere trap. Een keizerstrap met twee trapvluchten is een uniek barokontwerp, dat bijna nergens anders in Nederland is te aanschouwen. Adopteer een leeuwenkopje en help ons mee de trap te restaureren. 

Vlindertrap_tekening_prent_groote museum_ansichtkaart_1920x1080.jpg

Tijdloos en eigentijds

Het Groote Museum was één van de modernste en mooiste gebouwen van de 19de eeuw in Nederland. Een in steen gebeiteld bewijs van de ambitie en de durf van de jonge Amsterdammers die het Genootschap Natura Artis Magistra hadden opgericht. De unieke trap is een voorbeeld van het vernieuwende ontwerp van het gebouw. Door de plaatsing van een lift en een tochtpui in de twintigste eeuw is een deel van de trap verwijderd, maar bijna alle ontbrekende onderdelen zijn teruggevonden. De originele onderdelen zoals de spijlen van de trap, versierd met rozetten en ronde leeuwenkopjes, worden gerestaureerd om de trap zijn oude allure terug te geven.

Leeuwenkopje_groote museum_trap_1920x1080.jpg

Help mee

Voor het opknappen van de trap hebben we uw hulp nodig. Met een donatie van € 300,- adopteert u een leeuwenkopje en draagt u bij aan de restauratie van het Groote Museum.

Als dank ontvangt u een certificaat met een foto van het leeuwenkopje en houden we u op de hoogte over de restauratie van het Groote Museum.

Adopteer een leeuwenkopje

 

Toestemmingstekst

Door bovenstaand formulier in te vullen en te klikken op 'verzenden', geeft u toestemming aan ARTIS (Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam, Nederland, incassant ID-nummer NL65ZZZ411996940000) om uw gegevens te gebruiken om de gift te verwerken en éénmalig een incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schrijven. U geeft hierbij toestemming aan uw bank om éénmalig een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van ARTIS. Als u het niet eens bent met de afschrijving, kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.