Waarom smaakt de toekomst naar tempeh?

lezing
  • 8 juni
  • 15:00 - 16:15 uur
  • ARTIS-Groote Museum

Tijdens deze editie van Groote Museum Vraagt volgen we de reis van tempeh door de voedselketen – van grond tot kont. Een lezing over smaak, weerstand en de toekomst van duurzaam eten.

Een duurzaam alternatief

Leanne Wijnsma en Sebastiaan van Lunteren van Boonzaak kennen de kringloop van tempeh als geen ander. Zij maken tempeh van Nederlandse ‘vergeten’ bonen, zoals de krombek- en citroenboon. Ook experimenteren ze met restwarmte van dataservers voor het fermentatieproces. Deze tempeh is niet alleen duurzaam geproduceerd, maar ook nog eens ontzettend voedzaam en lekker. Maar... als het zo goed is voor mens en planeet, waarom eten we het dan nog niet massaal? Ontdek de kringloop van boon tot buik én jouw eigen plek daarin tijdens Groote Museum Vraagt.

Praktische informatie

waar
ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
wanneer
zondag 8 juni
hoe laat
15.00 - 16.15 uur
prijs
gratis bij een bezoek aan het museum