page title

ARTIS vertelt

Verrijkjouw evenement met inhoudelijke verdieping over de dieren, planten of monumenten van ARTIS. Laat je inspireren door één van de vele lezingen gegeven door onze ARTIS-(micro)biologen in de ARTIS-Collegezaal of een van de andere historische zalen. 

Praktische informatie

Duur 45 minuten*
Aantal personen maximaal 120 personen
Aanvragen minimaal drie weken van te voren
Taal Nederlands en Engels
Prijs vanaf € 750,00 inclusief btw en exclusief zaalhuur

* Inclusief vragen.

Het is ook mogelijk om een lezing op maat te laten ontwikkelen en onderwerpen te behandelen die in jouw organisatie actueel zijn.

boek en beleef

Thema's

Zilverrug_akili_gorilla_yanga_tijdlijn_1920x1080.jpg

Leiderschap en samenwerking

Leiders in het dierenrijk zijn niet altijd groot, sterk en mannelijk, zoals de zilverrug bij de westelijke laaglandgorilla's. In de natuur geldt dat het best aangepaste dier overleeft. En dat is niet altijd de sterkste. Bij olifanten leidt de meest ervaren koe de kudde. Het is voor groepsdieren van groot belang om te kunnen rekenen op hun leider of andere groepsgenoten. Ontdek tijdens deze lezing wat je bereikt met goed leiderschap en samenwerking.

 

inspiratiebron_Madagaskar gekkopoot_R_1920x1080.jpg

Innoveren en omdenken 

In de miljarden jaren evolutie overleefden in de natuur alleen de best aangepaste soorten. Microben, dieren en planten ontwikkelden daarvoor allerlei vormen, technieken en overlevingsstrategieën. Zo vliegen oehoes bijvoorbeeld muisstil in de nacht, wat geleid heeft tot het ontwerp van een stillere en energiezuinigere ventilator. Laat je door de natuur inspireren tot innovatieve, effectievere en duurzamere manieren van denken.

 

heelal_ruimte_sterrenhemel_1920x1080.jpg

Reis door het heelal*

Vlieg langs de planeten van het zonnestelsel en verlaat de Melkweg op zoek naar onze plaats in dit enorme sterrenstelsel. In de koepel van het Planetarium is het mogelijk een virtuele reis door het heelal te maken, gebaseerd op de werkelijke stand van de sterren, planeten en manen zoals die tijdens uw evenement ook door de ruimte bewegen. De presentator neemt je in drie kwartier mee naar de grenzen van het waarneembare universum.

* Reis door het heelal kun je alleen ervaren in het Planetarium.

 

Diatoms_kiezelwieren_triceratium_wve_1920x1080.jpg

Micropia: het onzichtbare zichtbaar

Waarom een heel museum over microben? En wat maakt Micropia zo speciaal? Micropia  is ‘s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Leer meer over de kleinste en machtigste organismen op aarde. Combineer jouw evenement met een lezing over het verhaal achter dit prijswinnende museum, midden in Amsterdam.

 

Boek en beleef

Wil je een activiteit ter verrijking van jouw evenement? Dit kan je rechtstreeks aangeven via het  aanvraagformulier .