page title

Adopteren in ARTIS

Adopteer een kleine kantjil, het kleinste hoefdier op aarde. Of een helmbasilisk, een dier dat door zijn snelheid en zwemvliezen over het water kan rennen. Of kies een van de ruim 600 andere diersoorten, honderden bijzondere bomen, talloze parkbankjes of dierenverblijven die ARTIS rijk is.

Een dier of dierenverblijf

Door een dier of dierenverblijf te adopteren, ondersteunt u bijvoorbeeld een fok- en herintroductieprogramma’s voor een van de bedreigde diersoorten die ARTIS rijk is, of levert u een bijdrage aan nieuwe, betere en ruimere verblijven. Een dier adopteren kan vanaf € 2.500,- per jaar.

 

kleine kantjil_jong_EB_1920x1080.jpg

De kleine kantjil is het kleinste hoefdier op aarde.

 

U kunt hier bekijken welke dieren er beschikbaar zijn voor adoptie. Voor meer informatie en een persoonlijk voorstel om een dier of dierenverblijf te adopteren kunt u contact met ons opnemen.

020 52 33 585
steun@artis.nl

 

Hollandse_Tuin_bankjes_R_1920x1080.jpg

 

Een parkbank

Een bank adopteren in het park van ARTIS is een mooie manier om iemand te herinneren of te eren. Adopteer een parkbankje en ARTIS verzorgt een plaquette waar u een tekst in kunt laten graveren. U kunt een parkbank adopteren vanaf € 10.000,-. U kunt uw bijdrage met een éénmalige schenking voldoen of door middel van een periodieke schenking . Indien u uw bijdrage vastlegt in een periodieke schenking, levert dit belastingvoordeel op. U schenkt vijf jaar lang € 2.000,- per jaar, volledig aftrekbaar van de belasting. Uiteindelijk betaalt u dus € 960,- (bij een belastingschijf van 52%). Kijk voor meer informatie over belastingaftrek op belastingdienst.nl  of  schenkservice.nl .

Voor meer informatie en om een parkbank te adopteren kunt u contact opnemen met de afdeling Fondsenwerving.

020 52 33 533
steun@artis.nl

Adopteer een leeuwenkopje 

Leeuwenkopje def.JPG

Een belangrijk onderdeel in de restauratie van het Groote Museum is het herstellen van de bijzondere trap. Een keizerstrap met twee trapvluchten is een uniek barokontwerp, dat bijna nergens anders in Nederland is te aanschouwen. 

Voor het opknappen van de trap hebben we uw hulp nodig. Met een donatie van € 300,- adopteert u een leeuwenkopje en draagt u bij aan de restauratie van het Groote Museum. Als dank ontvangt u een certificaat met een foto van het leeuwenkopje en houden we u op de hoogte over de restauratie van het Groote Museum. Adopteer een leeuwenkopje en help ons mee de trap te restaureren.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

020 5233 533
steun@artis.nl

Een boom

ARTIS heeft een bijzondere en diverse bomencollectie, waaronder de oudste bomen van Amsterdam. Adopteer een boom in het historische ARTIS-Park om een voor u speciaal moment of gebaar vast te leggen en u zorgt ervoor dat ARTIS optimale zorg aan het park en de boomcollectie kan blijven bieden. U krijgt een officieel bewijs van adoptie, uw naam wordt bij de boom vermeld en uiteraard ontvangt u toegangskaarten om regelmatig uw boom te komen bewonderen. Een boom adopteren kan vanaf € 2.500,- per jaar. Als u deze schenking met een overeenkomst vastlegt, is dit bedrag volledig belastingaftrekbaar.

U kunt hier bekijken welke mogelijkheden er zijn voor het adopteren van een boom in ARTIS. Voor meer informatie en om een boom te adopteren kunt u contact met ons opnemen.

020 52 33 585
steun@artis.nl

None