page title

Vrienden van ARTIS

ARTIS is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Deze groene oase in het hart van de stad is uniek. Een achtertuin van vele generaties, en misschien ook wel van u. Word nu Vriend en draag bij aan het voortbestaan van ARTIS.

buddha_Japanse_Tuin_parkbankje_R_1920x1080.jpg

Wat is uw mooiste herinnering aan ARTIS?

Met de hele klas op stap en voor het eerst in uw leven een giraffe in het echt zien? Bij de flamingovijver op de knieën gaan om uw geliefde ten huwelijk te vragen? Of misschien wel het wekelijkse bezoek met uw kinderen om de Japanse makaken op de Apenrots hun eten te zien wassen. Word nu Vriend van ARTIS, en zorg ervoor
dat deze plek vol dierbare herinneringen en verhalen behouden kan blijven.

word Vriend

Voor de Vrienden van ARTIS doen we graag iets extra's

  • U en één introducé zijn welkom bij een jaarlijkse bijeenkomst in ARTIS.
  • U en één introducé zijn welkom bij de jaarlijkse Vriendenlezing van bijvoorbeeld onze ARTIS-hoogleraar, één van onze biologen of onze dierenarts. 
  • U ontvangt onze digitale Vriendennieuwsbrief, waarin we u op de hoogte houden van de vernieuwingen waar u aan bijdraagt. 
  • U ontvangt twee keer per jaar het ARTIS-tijdschrift, vol met nieuws, verhalen en foto’s uit het ARTIS-Park, Micropia en het Groote Museum. Indien u lid bent van ARTIS krijgt u deze al toegestuurd.
giraffe_historie_geschiedenis_oude_foto_1920x1080.jpg

Constante vernieuwing is broodnodig

In een tijd waarin de invloed van de mens overal op aarde merkbaar en voelbaar is, wil ARTIS een nieuwe rol vervullen. Een plek bieden waar dieren nabij zijn, waar mensen de natuur kunnen beleven, ook midden in de stad. En waar de discussie over de relatie tussen mens en natuur kan worden gevoerd. Constante vernieuwing van ARTIS is broodnodig om te kunnen bijdragen aan de natuurkwesties van deze tijd. We werken hard aan meer ruimte voor dieren en planten, meer aandacht voor educatie en de vernieuwing van het erfgoed. Zo realiseerden we met behulp van de Vrienden:

  • Het nieuwe buitenverblijf voor de Aziatische olifanten
  • De Ruïne voor de sneeuwuilen en Japanse kraanvogels
  • Het eiland voor de zwarte slingerapen
  • Het binnen- en buitenverblijf voor de goudwanggibbons
  • Het nieuwe anoaverblijf
micropia-GM.jpg

Steun alles wat ARTIS te bieden heeft

Niet alleen ARTIS-Park, maar ook Micropia en het Groote Museum zijn onderdeel van alles wat ARTIS te bieden heeft. Door Vriend te worden helpt u ons om de musea in stand te houden. Zo kunnen wij restauraties uitvoeren, de collectie verrijken en meer educatieve programma's maken.

word Vriend

 

artisvriend Lousje.jpg

ARTIS-Vriend aan het woord

Onze Vrienden dragen ARTIS een warm hart toe, en hebben ontelbare herinneringen aan hun tijd in het park.

Klik op de knop hieronder om het verhaal te lezen van ARTIS-Vriend Lousje Koning, die ARTIS al zeventig jaar trouw bezoekt.

interview met ARTIS-Vriend

Bent u al lid? 

Dank u wel. Wij verwelkomen u graag elke dag in het park. Wanneer u naast uw lidmaatschap Vriend wordt, ondersteunt u daarmee het voortbestaan van ARTIS.

Bent u al Vriend?

Bent u al Vriend? Hartelijk dank voor uw betrokkenheid. Wilt u uw donatiebedrag verhogen, of uw donatie vastleggen in een schenkingsovereenkomst voor fiscaal voordeel? Stuur dan een e-mail naar vriend@artis.nl onder vermelding van uw naam, adres en eventueel uw lidmaatschapsnummer.

Andere steunmogelijkheden

Meer weten over periodiek schenken? Klik hier .