None

Hoe kan A.I. ons helpen de regenwouden te redden?​

Wil jij weten hoe slimme technologie illegale ontbossing kan voorkomen? Kom naar het programma over Forest Foresight vol inspirerende sprekers en deel jouw blik op A.I. en ontbossing. Deze avond is een samenwerking met Wereld Natuur Fonds en Wageningen University & Research

Regenwouden op aarde zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Bossen nemen koolstof op, bieden een thuis aan miljoenen dieren en voorzien mensen van water en vele andere producten. Daarom is het cruciaal om bossen te behouden en te herstellen en illegale ontbossing tegen te gaan. ​Is A.I. de toekomst of blijft dit mensenwerk? 

De hulp van A.I.

Voor het eerst is er een systeem dat ontbossing kan voorspellen. Forest Foresight is een slimme technologie waarmee we illegale ontbossing een stap voor kunnen blijven. Met A.I., radar en satellietbeelden houden rangers grote stukken regenwoud in de gaten en voorkomen ze dat bossen worden gekapt. Terwijl wereldleiders oplossingen bespreken tijdens de klimaattop, laten we in het ARTIS-Planetarium zien dat hulpmiddelen zoals Forest Foresight al bestaan.

reserveer je plek

Praktische informatie

Wanneer

donderdag 30 november

Hoe laat

19:30 - 21.00 uur 

Waar

het ARTIS-Planetarium

Prijs

gratis