None

Mag het licht uit?

In het ARTIS-Planetarium ben je verzekerd van een heldere sterrenhemel en worden je zintuigen op scherp gezet in het pikkedonker tijdens de Kickoff van de Week van het Donker.

Waar is het nog écht donker? En wat doet kunstlicht met ons? Je ontdekt het tijdens de kick-off van de Week van het Donker in ARTIS. Samen met boswachter Samuelle van Deutekom duik je in de invloed van licht op dieren en planten. Daarna vertelt prof. Dr. Joke Meijer van het Bioclock Consortium waarom de nacht zo belangrijk is voor jouw eigen gezondheid  Tenslotte ervaar je het donker en de natuur van dichtbij tijdens een wandeling in ARTIS-Park.

Het programma is uitverkocht. 

Datum zaterdag 21 oktober om 19.30 uur
Locatie Planetarium
Type programma
Prijs uitverkocht
Duur 150 minuten

Week van het Donker 

De nacht en het donker zijn van groot belang voor het welzijn van mensen, planten en dieren. Toenemende lichtvervuiling heeft daarom negatieve effecten op onze gezondheid en de biodiversiteit. Om mensen bewust te maken van het belang van het donker organiseert de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland met steun van de Provincie Noord-Holland de Week van het Donker. Van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 oktober wordt een divers programma aangeboden met prikkelende nachtactiviteiten. Kom ook het donker beleven en bekijk hier het hele programma.