None

ARTIS Zoomeravonden terug als vanouds

Waar natuur en cultuur samenkomen – jun 9, 2022

Van 9 juli tot en met 3 september is het ARTIS-Park elke zaterdag tot zonsondergang open. Tijdens de gouden avonduren, tussen de bloeiende perken van de eetbare tuin, betreedt aanstormend Nederlands muziektalent elke zaterdag het podium.

Daarnaast is er dagelijks een afwisselend dagprogramma met activiteiten voor jong en oud. Tijdens de Zoomeravonden beleef je het levendige ARTIS-Park in een ander daglicht, waar geen avond hetzelfde is!

Geen avond hetzelfde in een levendig park

Het muzikale programma van de ARTIS Zoomeravonden is bekend. Tijdens deze negentiende editie zijn optredens bij te wonen van FRIDAY, Ciao Lucifer, Lorren, Inge Lamboo, Remme, Supermoon, Goldkimono en Julian du Perron. Omringd door goudwanggibbons, Chileense flamingo’s en de vele bomen, bloemen en planten, speelt iedere zaterdag een artiest van 19.00-20.00 uur in de Muziektent. Tijdens de gouden avonduren worden de picknickkleden uitgerold en met de blote voeten in het gras gedanst. Vanaf 16.30 uur zet talent van het Conservatorium van Amsterdam op meerdere plekken in het park een zwoele, zomerse avondsfeer neer met akoestische jazz en sluit je de avond af met een avondrondleiding door het park tijdens het invallen van de schemering.

meer informatie

Kareltje en Sjonnie voor de jongste bezoekers

Wat hebben de kleine panda, brandnetels en vale gieren met elkaar gemeen? De jongste bezoekers ontdekken in een nieuwe speurtocht door het park wie de slimste helpers van de natuur zijn en hoe ze zelf een helper kunnen zijn. Ook het Zoomeravond-programma begint iedere zaterdag om 16.30 uur met een kinderactiviteit bij de Muziektent. Zo treedt Job Schuring op, de bedenker van liedjes en verhaaltjes van ‘Kareltje en Sjonnie’. De muzikale hamster en giraffe die een vriendschap voor het leven sloten. Voor de vroege vogels is er in het weekend op zondagochtend een voorstelling van Poppenkast op de Dam, kun je elke dag luisteren naar verhalen van de dierverzorgers tijdens een praatje van ARTIS Vertelt of ga je voor eventjes op vakantie tussen de sterren in het ARTIS-Planetarium.  

naar de dagactiviteiten