None

ARTIS start fondsenwerving voor nieuwe ARTIS-Aquarium

– nov 3, 2022

Het uit 1881 daterende rijksmonument aan de Plantage Middenlaan is door het zoute water uit de bassins ernstig aangetast en moet hoognodig worden gerestaureerd. Een kans om te vernieuwen, verduurzamen en een urgent verhaal te vertellen over het zorg dragen voor al het leven in de oceanen en het water op onze aarde.

Vernieuwende projecten, zoals het Aquarium, kan ARTIS niet uit eigen exploitatie financieren. De gemeente Amsterdam en betrokken particulieren en fondsen hebben al ruim 23 miljoen bijeengebracht van de 46 miljoen euro die nodig is voor restauratie en renovatie. Voor het overige bedrag start ARTIS nu een fondsenwervingscampagne.

aquarium bouwdoeken_1920x1080.jpg

 

Er moet grootschalig gerestaureerd worden: het is nú of nooit. ARTIS investeert in het restaureren en renoveren van het Aquarium, om ook toekomstige generaties zich te laten verwonderen over de onderwaterwereld. Het gebouw wordt van binnen en buiten maximaal verduurzaamd, nóg toegankelijker gemaakt voor publiek en gaat een sleutelrol spelen in educatie over een leefbare aarde. In het Telegraaf artikel dat vandaag verschijnt, vertellen Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur, en Alex Huiberse, lid van het ARTIS-Aquarium ontwikkelteam, voor het eerst meer over het toekomstige Aquarium. 

Neem contact op
Wil jij helpen om het ARTIS-Aquarium te restaureren? Neem dan contact op via steun@artis.nl  of met Judith van den Berg via 06 51 40 38 11 of j.vandenberg@artis.nl .