None

Mini-paarden op de Kinderboerderij

Een hengst en twee merries – jul 27, 2016

Op de Kinderboerderij staan sinds kort drie mini-paarden. Een hengst en twee merries, officieel behorend tot het Nederlandse mini-paardenras (N.M.P.R.S.).

minipaard_hengst_takken_eten_voedsel_R_1920x1080.jpg

Klein, kleiner, kleinst

De hengst en een van de merries zijn beide één jaar oud en nog niet volgroeid, hun schofthoogte is op dit moment respectievelijk zo'n 78 en 85 centimeter. De merrie van twee jaar oud is wel volgroeid en heeft een schofthoogte van zo'n 80 centimeter. De maximale schofthoogte van een  (Equus ferus caballus) is 106 centimeter.

Geen pony's

Mini-paarden zijn geen pony’s, omdat hun uiterlijk echt anders is. Pony’s hebben korte benen, een groot lijf, en zijn grof gebouwd. Mini-paarden zien eruit als een miniatuuruitvoering van een paard, met hoge benen en een slank postuur met een elegant voorkomen.

Wennen

Net als andere paarden leven mini-paarden in een haremsysteem. In een kudde kan maar één hengst leven, samen met meerdere merries. Om de mini-paarden eerst aan elkaar en aan hun nieuwe omgeving te laten wennen, zijn ze voorlopig nog even gescheiden van de andere dieren op de Kinderboerderij. Ze zijn wel al gewoon te zien voor bezoekers.
 

minipaarden_merries_R_1920x1080.jpg