natuurbehoud

Liefde en zorg voor de natuur. Dat is waar Artis voor staat. Bezoekers worden in Artis dan ook bewust gemaakt van de noodzaak om natuur te behouden. Ook zet Artis zich actief in voor het behoud van dieren en planten.

fokprogramma’s

Door middel van speciale fokprogramma’s, European Endangered Species Programmes (EEPs), werken Europese dierentuinen samen aan het voortbestaan van bedreigde diersoorten. De fokprogramma’s zorgen voor gezonde genetische variëteit binnen de diersoorten in Europese dierentuinen. Ook het totale aantal dieren wordt hiermee gecontroleerd. Artis coördineert het Europese fokprogramma van de ijsbeer, de kantjil en de zwartvoetpinguïn. Voor de overige diersoorten in Artis geldt dat als er een Europees fokprogramma voor bestaat, Artis aan dit fokprogramma mee doet.

bomencollectie

Naast haar diercollectie heeft Artis ook een zeer uitgebreide bomencollectie. Er staan zo’n duizend bomen in Artis, waaronder monumentale exemplaren. Extra aandacht is er voor bedreigde bomen en planten. Bijvoorbeeld voor drie exemplaren van de Wollemi Pine. Deze boomsoort behoort tot de oudste en meest zeldzame boomsoorten van de wereld.

natuurbehoudorganisaties

Artis is lid van een aantal platformorganisaties welke zich inzetten voor natuurbehoud.

Lees meer

natuureducatie

Artis ondersteunt organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud. Met kennis, met mankracht en/of met financiële middelen. Voor Artis is het belangrijk dat de organisaties die zij ondersteunt, net als zijzelf, natuurbehoud met educatie combineren. Liefde en zorg voor de natuur, zowel in woorden als in daden.

Lees meer

natuurbehoudprojecten

Artis draagt bij aan het opzetten van opvangcentra en van educatieve instellingen, aan het verbeteren en ontwikkelen van dierentuinen, aan het uitzetten van dieren in natuurgebieden en aan het onderwijzen van lokale bevolkingen over het belang van biodiversiteit.

Lees meer

CBF keur voor goede doelen

ANBI

Natura Artis Magistra bedankt: Bank Giro Loterij

ANWB fonds Gemeente Amsterdam Bouwstenen Dierenbescherming Stadsdeel centrum Janivo Canon Compass Group Provincie Noord-Holland Prins Bernard Cultuurfonds Vrumona Zabawas Stimuleringsfonds voor de Architectuur Rijksoverheid kansen voor West Europese Unie Rabobank Amsterdam VSB-fonds gravin van Bylandt stichting