None

PL’AI, een werk van Špela Petrič waarin een plant en een kunstmatige intelligentie elkaar ontdekken door middel van spel. Foto: Hana Josic

Hoe zorg je voor dieren en planten?

Špela Petrič heeft een achtergrond in biologie. Als kunstenaar werkt ze aan vragen over de relatie tussen mensen en andere organismen. Ze is geïnteresseerd in de invloed van kunstmatige intelligentie  en automatisering op plaatsen waar mensen voor dieren en planten zorgen.

Voor Machine Wilderness verkent zij de organisatie van zorg in ARTIS. Wie en wat is er allemaal betrokken bij het proces om voor dieren en planten te zorgen, en de geoliede ‘zorgmachine’ ARTIS draaiende te houden? Špela wil achterhalen welke verborgen arbeid nodig is om het ecosysteem in ARTIS vitaal en veerkrachtig te houden. Ze neemt de bezoekers mee op verkenningstocht in het park. Zo wil ze een gesprek mogelijk maken over de diepe verstrenging van dieren, planten, mensen en technologie in praktijken van zorg. 

Dierentuinen kunnen vanuit talloze invalshoeken worden benaderd. Ik ben vooral geïnteresseerd in het onderzoeken van de verborgen arbeid die nodig is om het ongewone ecosysteem vitaal en veerkrachtig te houden.

 

None

Špela Petrič tijdens de opbouw van PL’AI. Foto: Hana Josic

Activiteiten

Datum Tijd Wat? Waar?
Woensdag 15 juni 10.00 - 13.00 uur Expeditie Start op de Papegaaienlaan
Woensdag 22 juni 10.00 - 13.00 uur Expeditie Start op de Papegaaienlaan 
Donderdag 16 juni 15.00 uur Eindpresentatie  Groote Museum (Oostzaal)

Let op: inschrijven is verplicht voor de Expedities op 15 juni en 22 juni. Schrijf je in door een mail te sturen naar kunst@artis.nl

Expeditie 15 juni

Expeditie 22 juni