page title

ARTIS-Zoomeravond 3 augustus

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 3 augustus allemaal te doen is.

Special: pride rondleiding

Tijdens de Pride staat homoseksueel gedrag in het dierenrijk centraal in ARTIS. Homoseksueel gedrag in het dierenrijk is alleen al onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Homoseksueel en lesbisch gedrag onder dieren is geen vergissing. Mannetjes besnuffelen, bespringen en belikken elkaar, en vrouwtjes doen daar onderling niet voor onder. Ga mee met de gratis rondleiding.

Waar start voor de apenrots
Hoe laat 14.00 uur 

Kinderyoga

Beweeg jij tijdens kinderyoga mee als een dier?

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop macramé plantenhanger knopen en bokashi maken

Deze zaterdag kun je in ARTIS bokashi leren maken. Neem je eigen emmertje mee en ga aan het werk met de olifantendrollen en microbenmix. Of knoop je eigen macramé plantenhanger, waarmee je planten gemakkelijk op kunt hangen in huis, in de tuin of aan je balkon.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

Vanmiddag varen de boten van de Pride 2019 door de Amsterdamse grachten. Hetero’s, lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders vieren samen met alle anderen de vrijheid en diversiteit van Amsterdam. Vandaag vertelt de ARTIS-bioloog je meer over seksualiteit en sekse in de natuur die veel diverser is dan enkel bloemetjes en bijtjes. 

Wie ARTIS-bioloog
Over bloemetjes en bijtjes
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur 

ohslo_persfoto1.jpg

Optreden

Dit muzikale duo creëert een tedere en steeds verder ontwikkelende elektronische ervaring geïnspireerd door Japanse harmonieën, Afrikaanse ritmes en r&b.

Wie Ohslo
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

koop hier je kaartje

Elke Zoomeravond

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Ruimtepaspoort

Tijdens de Zoomeravonden kun je in het Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Waar Planetarium
Hoe laat 15.00, 16.00, 17.00 uur

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale live voorstelling.

Waar Planetarium
Hoe laat 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

Avondrondleiding_zoomeravonden_2018_1920x1080.jpg

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)