page title

ARTIS-Zoomeravond 24 augustus

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 24 augustus allemaal te doen is.

Kinderyoga

Beweeg jij tijdens kinderyoga mee als een dier?

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop bokashi maken en kunst met bladeren

Deze zaterdag kun je in ARTIS bokashi leren maken. Neem je eigen emmertje mee en ga aan het werk met de olifantendrollen en microbenmix. Of ontdek je artistieke kant en maak een kunstwerk met bladeren en krijt.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

Wat voor geluid maken vleermuizen? En hoe tel je dieren die je bij daglicht niet ziet? Tijdens deze Nacht van de Vleermuis vertelt ARTIS-vrijwilliger Roy Veldhuizen alles over vleermuizen en hoe vleermuistellingen in z’n werk gaan.

Wie ARTIS-vrijwilliger
Over vleermuisspotten in de stad
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur 

 

Jeangu1000x800.jpg

 

Optreden

In 2017 werd deze Surinaamse soulzanger op basis van zijn eerste EP uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met zijn energieke en dansbare muziek zette hij zichzelf sterk op de kaart van het Nederlandse muzieklandschap.

Wie Jeangu Macrooy
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

Nacht van de Vleermuis

Doe mee met de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis op deze Zoomeravond in ARTIS. Kom zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector. Ontdek wat voor geluiden deze dieren maken en welke soorten er elke nacht ongehoord door ARTIS vliegen. 

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)

koop hier je kaartje

None

Elke Zoomeravond

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Ruimtepaspoort

Tijdens de Zoomeravonden kun je in het Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Waar Planetarium
Hoe laat 15.00, 16.00, 17.00 uur

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

ARTIS vertelt_zoomeravonden_2018_1920x1080.jpg

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale live voorstelling.

Waar Planetarium
Hoe laat 18.00, 19.00 en 20.00 uur

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren. Deze zaterdag neemt ARTIS-vrijwilliger Roy Veldhuizen neemt je mee in de wereld van de vleermuis.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)