page title

ARTIS-Zoomeravond 20 juli

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 20 juli allemaal te doen is.

Kinderyoga

Beweeg jij tijdens kinderyoga mee als een dier?

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop eetbare tuin maken en kunst met bladeren

Vandaag kun je in ARTIS je eigen eetbare tuin beginnen en alles leren over planten als voedsel. Of ontdek je artistieke kant en maak een kunstwerk met bladeren en krijt.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

Als we ooit op de maan of op Mars een basis willen hebben, dan moeten we daar ook eten en drinken. Daarvoor zijn planten nodig. Hoe laat je die op zulke plaatsen groeien? En wat staat er straks op het ruimtemenu? De ARTIS-astronoom vertelt je er vandaag alles over.

Wie ARTIS-astronoom
Over planten op de maan
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur 

Dry Riverbed Trio.jpg

Optreden

Deze jonge band brengt je een powervolle mix van rockabilly, country en blues. Door de grenzen op te zoeken tussen verschillende genres blijft Dry Riverbed Trio verrassen.

Wie Dry Riverbed Trio
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

Speciale programmering in het Planetarium: 50 jaar maanlanding

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens een stap op de maan zette. Ter gelegenheid hiervan staat het Planetarium het hele weekend in het teken van de ruimtevaart. Tijdens de voorstellingen ontdek je de geschiedenis van de ruimtevaart, maak je een ruimtewandeling, beleef je de lancering van de maanraket en bekijk je onze planeet vanuit de ruimte. Wordt zelf astronaut en land als 13e mens op de Maan.

Waar ARTIS-Planetarium
Hoe laat vanaf 11.00 uur elk heel uur 
Duur 40 minuten

koop hier je kaartje

None

Elke Zoomeravond

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

ARTIS Zoomeravonden in het gras_muziek in de tuin_kinderen_1920x1080. Foto ARTIS, Bas Losekoot.jpg

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)