page title

ARTIS-Zoomeravond 17 augustus

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 17 augustus allemaal te doen is.

Poppenkast

Kom je kijken naar de bekende poppenkast van De Dam?

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop eetbare tuin en kunst met bladeren

Vandaag kun je in ARTIS je eigen eetbare tuin beginnen en alles leren over planten als voedsel. Of ontdek je artistieke kant en maak een kunstwerk met bladeren en krijt.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

Voor het vijfde jaar op rij staat het ARTIS-park in de zomer vol eetbare planten. Deze planten zijn eetbaar van wortel tot bloem en voor mens en dier. Vandaag vertelt de ARTIS-hovenier alles over de eetbare planten van dit jaar. Kom jij ook proeven? 

Wie ARTIS-hovenier
Over eetbare planten
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur

Stephanie Struijk.jpg

Optreden

Voormalig Stevie Ann, vertaalt persoonlijke verhalen in haar songteksten en muziek. Naast het schrijven van haar eigen nummers, vindt Stephanie ook graag haar stem in de nummers van anderen. 

Wie Stephanie Struijk 
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

koop hier je kaartje

None

Elke Zoomeravond

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Ruimtepaspoort

Tijdens de Zoomeravonden kun je in het Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Waar Planetarium
Hoe laat 15.00, 16.00, 17.00 uur

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

Vakantie tussen de sterren_1920x1080.jpg

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale live voorstelling.

Waar Planetarium
Hoe laat 18.00, 19.00, 20.00 en 21.00 uur.

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)