page title

ARTIS-Zoomeravond 10 augustus

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 10 augustus allemaal te doen is.

Poppenkast

Kom je kijken naar de bekende poppenkastshow van De Dam?

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop macramé plantenhanger knopen en eetbare tuin maken

Deze zaterdag kun je in ARTIS leren hoe je je eigen macramé plantenhanger kunt knopen. Hiermee hang je planten gemakkelijk op in huis, in de tuin of aan je balkon. Of begin je eigen eetbare tuin en leer alles over planten als voedsel.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

In ARTIS maken we nu al ruim een jaar onze eigen bodemverbeteraar voor onder andere de Eetbare tuin. Microben fermenteren de mest van onze olifanten namelijk tot bokashi. De Micropia-microbioloog vertelt je vandaag alles over deze interessante relatie tussen munt, mest en microben.

Wie Micropia-microbioloog
Over munt, mest en microben
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur 

Sofie Winterson.jpeg

Optreden

Sofie Winterson creëert een eigen muzikale wereld met sfeervolle synths, elektronische drums, gitaren met veel reverb en haar betoverende stem.

Wie Sofie Winterson
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

koop hier je kaartje

None

Elke Zoomeravond

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Ruimtepaspoort

Tijdens de Zoomeravonden kun je in het Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Waar Planetarium
Hoe laat 15.00, 16.00, 17.00 uur

Muziek in het park_zoomeravonden_2018_1920x1080.jpg

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale live voorstelling.

Waar Planetarium
Hoe laat 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)