page title

ARTIS-Zoomeravond 31 augustus

In juni, juli en augustus is ARTIS weer iedere zaterdag open tot de zon ondergaat. Elke week is er een ander programma. Bekijk hier wat er 31 augustus allemaal te doen is.

Poppenkast

Kom je kijken naar de bekende poppenkast van De Dam? 

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 15.00 uur 

Workshop macramé plantenhanger knopen en bokashi maken

Deze zaterdag kun je in ARTIS bokashi leren maken. Neem je eigen emmertje mee en ga aan het werk met de olifantendrollen en microbenmix. Of knoop je eigen macramé plantenhanger, waarmee je planten gemakkelijk op kunt hangen in huis, in de tuin of aan je balkon.

Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.00 - 19.00 uur

ARTIS vertelt

Groente en fruit van het seizoen, dat is altijd goed om te doen. Maar hoe komen we aan de seizoenen zelf? Wat heeft het heelal met aardbeientijd en druivenpluk te maken? De ARTIS-astronoom weet er alles van en kan er smakelijk over vertellen.

Wie ARTIS-astronoom
Over wat eten we dit seizoen?
Waar Muziektent
Hoe laat 16.30 uur 

Foto Rabasa.jpg

Optreden

De muziek van Rabasa is stevig geworteld in de Kaapverdische muziektradities. De band ontwikkelt een kenmerkend heupwiegend, vol en warm geluid met behulp van diverse instrumenten en karakteristieke zang.

Wie Rabasa
Waar Muziektent
Hoe laat 19.00 uur

None

Eten en drinken

Tijdens de Zoomeravonden kun je terecht voor zomers eten en drinken. Elke zaterdag is er een veelzijdig aanbod, van een vegetarische maaltijd tot steenovenpizza met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS. Of haal een vers frietje bij het nieuwe Polderfrietkot. Door te koken met groenten van Instock, te werken met biologische streekproducten en door duurzame verpakkingen te gebruiken proberen we verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Ruimtepaspoort

Tijdens de Zoomeravonden kun je in het Planetarium stempels voor je ruimtepaspoort halen. Tijdens de verschillende voorstellingen reis je steeds verder het heelal in. Met drie stempels kun je een speciale ruimtebutton verdienen.

Waar Planetarium
Hoe laat 15.00, 16.00, 17.00 uur

Muziek in het park 

Hoor je de akoestische muziek tijdens je picknick in het gras?

Waar hele park
Hoe laat 15.30 tot 19.00 uur 

Vakantie tussen de sterren_1920x1080.jpg

Vakantie tussen de sterren

Kom naar het Planetarium en bekijk de zomersterrenhemel van Nederland en verschillende vakantiebestemmingen in Europa. Reis vervolgens mee tussen sterren en planeten naar het einde van het zichtbare heelal, in deze speciale live voorstelling.

Waar Planetarium
Hoe laat 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

Avondrondleiding 

Een speciale rondleiding door schemerend ARTIS. Dwaal mee met de rondleider die vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Waar vertrek bij de Apenrots
Hoe laat 20.15 uur (ongeveer 60 minuten)