page title

De Zinderende Zomeravonden

Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september biedt ARTIS op vrijdag, zaterdag en zondag een Zinderend zomeravondprogramma gevuld met liefde. Laat je tijdens de Veelkleurige Liefdesroute, een luisterwandeling door ARTIS, meevoeren langs de veelzijdige vormen van seksualiteit in de natuur. 

koop je ticket

Tijdsschema zomerprogramma

bekijk hier het volledige zomerprogramma

 

De natuur is vol liefde. Liefde in allerlei kleuren en vormen. Niets is vreemd in het liefdesspel van dieren, planten en microben. Van biseksuele Japanse makaken tot monogame vale gieren en interseksuele wallaby’s. Van liefkozend vlooien tot luidruchtige seks, van wisselende partners tot een liefdesband voor het leven. 

De Veelkleurige Liefdesroute

Laat je tijdens de Veelkleurige Liefdesroute, een luisterwandeling door ARTIS, meevoeren langs de veelzijdige vormen van seksualiteit in de natuur. De Veelkleurige Liefdesroute is ingesproken door zanger Jeangu Macrooy, die mensen weet te raken met zijn stem. Je kunt de luisterwandeling volgen door bij de verschillende locaties in ARTIS een QR-code te scannen. Er is ook een Engelstalige versie beschikbaar. Enkele pikante verhalen zijn meer geschikt voor luisteraars boven de 16 jaar.

Jazz Talents at the Plantage

Op alle avonden klinken muzikale klanken door het park dankzij het Conservatorium van Amsterdam. Op de vrijdagavond brengen zij een intiem en akoestisch jazzconcert ten gehore tijdens het jazzfestival Jazz Talents at the Plantage. Het is de eerste editie waarbij Jazz at the Plantage ook in ARTIS plaatsvindt. Het jaarlijkse terugkerende festival is al enkele jaren een succes in de Hortus Botanicus en de Hermitage Amsterdam.   

ARTIS vertelt

Naast muziek kunnen bezoekers tijdens deze zomerse avonden ook luisteren naar verhalen van ARTIS-experts tijdens ARTIS vertelt. Zo vertelt de ARTIS-microbioloog hoe goedaardige microben jouw seksuele gevoelens beïnvloeden, vertelt de ARTIS-sterrenkundige over passie en hartstocht aan de sterrenhemel en vertelt de ARTIS-dierverzorger gepassioneerd over de liefdesrelatie tussen kunstenaar en reptielenoppasser.

Zomerse picknicktas 

Geniet van de laatste zonnestralen door de bomen met een zomerse picknick in het warme gras. Na een wandeling vol verhalen en muziek, een moment van rust. Maak je avond compleet met een picknicktas voor twee personen en geniet van een welverdiende borrel. De inhoud van de picknicktas is een verzameling van al het lekkers wat te vinden is in het park. Van rustiek brood van de bakkerij met huisgemaakte dip uit de Botanische Tuin - tot nootjes, tuinbonen en sojabonen. De tas wordt verder gevuld met olijven, twee zakjes popped chips, dadels met roomkaas en padrom pepers. Inclusief drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) naar keuze. Het picknick pakket is te boeken in de online ticketstraat via dagtickets.artis.nl en wordt geleverd in een exclusieve canvastas vormgegeven door illustrator Eveline Schram.  

Praktische informatie en gratis naar Micropia

Vanaf 17.00 uur kun je van de Zinderende Zomeravonden genieten in ARTIS voor € 15,00, voor ARTIS-leden is de prijs € 10,00. Overdag gelden de reguliere prijzen. Er is ook horeca beschikbaar tijdens de avonden, het verschilt per avond hoeveel locaties er geopend zijn. In de zomer krijg je bij aankoop van een zomeravondticket voor ARTIS een kortingscode waarmee je tot en met 5 september nog een keer gratis naar ARTIS-Micropia kunt, 's werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt. Kinderen tot 18 jaar kunnen tijdens deze zomerperiode gratis naar Micropia.

Wanneer? Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september
Hoe laat? Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur
Prijs  € 15,00, voor ARTIS-leden is de prijs € 10,00.
Picknick   € 39,95 voor 2 personen voor een ruim gevulde picknickmand eten en drinken (alchohol plus non-alcohol).
Micropia  Bij aankoop ARTIS-ticket kortingscode voor een gratis ticket + kinderen tot 18 jaar gratis.

Ook overdag kun je van alles beleven in het ARTIS-Park, druk op onderstaande knop voor meer informatie.

dagprogrammering zomer