page title

Winter in ARTIS

Van dinsdag 1 december tot en met zaterdag 27 februari staat ARTIS in het teken van de winter tijdens Winter in ARTIS. Het park wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Daarnaast is er een speciaal ontwikkelde Winter in ARTIS-app waarmee bezoekers ontdekken hoe de natuur zich aanpast aan het seizoen. 

Verhalen over dieren en planten in de winter

Net als mensen moeten ook veel dieren en planten zich aanpassen aan de winter. Elke soort doet dat op zijn eigen manier. De een krijgt een dikke wintervacht, de ander een flinke speklaag. Winterharde planten maken zelfs een natuurlijk antivries aan om de kou te overleven. Tijdens Winter in ARTIS ontdek je deze verhalen met de speciale app die vanaf 1 december gratis te downloaden is. De app heeft geen vaste route dus bezoekers kunnen zelf door het park dwalen en de uitgelichte locaties ontdekken.

Draaimolen en workshops 

Op 10 plekken in het park worden verhalen over een bepaalde diersoort, plant of monument getoond. Er zijn verschillende plekken aangegeven waar iets extra’s te beleven valt zoals een ritje op de draaimolen, een workshop vogelvoer maken of een voorstelling in het Planetarium. Voor kinderen is er een speciaal doe-boek te koop (€4,95) om spelenderwijs te leren. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden blijft het park tot 19.00 uur geopend.  In de binnenlocaties van ARTIS is het verplicht een mondkapje te dragen. Op deze manier blijft je bezoek aan Winter in ARTIS veilig, zowel binnen als buiten op 1,5 meter afstand. 

De app is voor zowel iOS als Android telefoons gratis op deze pagina te downloaden. Toegangskaarten voor ARTIS kunnen enkel via de website van ARTIS worden aangeschaft. Het reserveren van een starttijd is verplicht.

download de app

reserveer je starttijd

 

 

draaimolen online.JPG

 

 

Verwarm jezelf met winterse lekkernijen

Door het hele park heen zijn verschillende horecapunten geopend voor een warme hap of een drankje. Neem een glühwein, warme chocomelk, kruidenthee of koffie. Ook is er huisgemaakte soep met pretzel of frietstoof. Je kunt ook kiezen voor een zoet lekkernij zoals de warme wafel op een stokje of 10 poffertjes met boter. Tijdens de kerstvakantie is dit als speciaal arrangement bij te boeken bij je toegangkaart, meer informatie hierover is te vinden in de tabel hieronder.

Bezoek ook microbenmuseum Micropia

Breng ook een bezoek aan het microbenmuseum ARTIS-Micropia. Met de kortingscode ‘MICROPIAWINTER’ krijg je tijdens Winter in ARTIS 50% korting op een bezoek aan het museum. 

Film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok

Neem tijdens je bezoek ook een kijkje in het Planetarium. Daar wordt de film Artis de Partis op zoek naar planeet Sok meerdere keren per dag getoond in het Planetarium. Tijdens de winteravonden in de weekenden en in de kerstvakantie wordt de film extra vaak vertoond. Bekijk voor de dagagenda  voor de actuele tijden.

Winter in ARTIS

Wanneer 

Vanaf dinsdag 1 december tot en met zaterdag 27 februari .

Hoe laat

Doordeweeks: geopend tot 17.00 uur.

Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden: geopend tot 19.00 uur. 

Feestdagen: op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) sluit het park om 17.00 uur. Op 31 december sluit het ARTIS-Park om 16.00 uur. Op 1 januari opent het park om 10.00 uur.

Voor wie 

Winter in ARTIS is geschikt voor alle leeftijden. de Winter in ARTIS-app is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Prijzen

Winter in ARTIS is te bezoeken met een reguliere toegangskaart voor ARTIS. Toegang voor ARTIS-leden is gratis. Het speciale doe-boek voor kinderen kost €4,95 en is te koop in de ARTIS-winkel en online bij het boeken van het ticket. Met de kortingscode ‘MICROPIAWINTER’ krijg je tijdens Winter in ARTIS 50% korting op een bezoek aan ARTIS-Micropia.