page title

Warm de winter door in ARTIS

Kom warm de winter door in ARTIS vanaf 1 december tot en met 31 januari. Ontdek alle binnenverblijven tijdens de speurtocht, zo kom je alles te weten over hoe dieren omgaan met koude temperaturen, of luister naar de winterverhalen over het heelal in het ARTIS-Planetarium. Sluit je aan bij de speciale winterrondleiding door het park en warm op met glühwein in de Serre. Voel de kerstsfeer bij de grote kerstboom op de Papegaaienlaan. 

koop je ticket

Speurtocht en winterse rondleiding

Tijdens de winterspeurtocht ontdek je alle warme winterverblijven en kom je er achter hoe een zeeleeuw warm blijft in koud water, en wat voor dier in temperaturen tot min 196 graden kan overleven. Daarnaast kun je elke zaterdag en zondag om 11 uur en 14 uur, en woensdag om 14 uur aansluiten bij de speciale winterrondleiding door het park. Het verzamelpunt is bij de Apenrots. Warm na de wandeling op met een kop glühwein of warme chocolademelk.

Draaimolen en kerstboom vol met lichtjes

Vanaf woensdag 8 december is er ook een draaimolen in het park te vinden, die bijna net zo oud is als ARTIS zelf. Deze met lichtjes gevulde authentieke attractie vind je voor de volières van het Apen- en Vogelhuis. Je maakt al een ritje voor €2,00. Vanaf 7 december kun je alvast van de kerstsfeer proeven onder de grote kersboom op de Papegaaienlaan.

 

draaimolen online.JPG

 

Wintersterren kijken in het Planetarium en ijskoude beerdiertjes in Micropia

Ben je benieuwd wat de astronomische achtergrond van kerst is, en of het heelal er anders uit ziet tijdens de winter? Kom er achter tijdens een van de live-voorstellingen in het Planetarium. Bekijk de  Dagagenda voor actuele tijden en data waarop deze wintervoorstellingen plaatsvinden. 

Kom deze winter ook warm door in ‘s werelds enige microbenmuseum ARTIS-Micropia. Voor de mens is het lekker warm in het museum, maar veel microben hebben dit niet nodig om te overleven. Sterker nog, een beerdiertje kan zelfs in een temperatuur van -270 graden Celsius overleven. Gedurende de hele maand december kunnen alle kinderen t/m 17 jaar gratis naar binnen (per 1 januari 2022 t/m 12 jaar gratis). Volwassenen in het bezit van een ARTIS-ticket betalen in december slechts €4,50 voor een bezoek.

sterrenhemel winter.PNG

Verwarm jezelf met winterse lekkernijen

Bij de warme winterse sferen in ARTIS mogen de winterse geuren en smaken natuurlijk niet ontbreken. Neem bij de restaurants typisch winterse pompoen- en erwtensoep, en warm bij de Serre op met een glühwein. Bij de draaimolen zijn in het weekend en in de kerstvakantie verschillende warme lekkernijen te verkrijgen. Verwarm jezelf met warme chocomelk, soep, poffertjes en glühwein met kruiden uit de eetbare tuin van ARTIS.

Warm de winter door in ARTIS

Wanneer 

Vanaf woensdag 1 december tot en met maandag 31 januari .

Hoe laat

Doordeweeks, tijdens de kerstvakantie en in de weekenden: geopend tot 17.00 uur.

Feestdagen: op eerste en tweede kerstdag (25 en 26 december) sluit het park om 17.00 uur. Op 31 december sluit het ARTIS-Park om 16.00 uur. Op 1 januari opent het park om 10.00 uur.

Voor wie 

Warm de winter door in ARTIS is geschikt voor alle leeftijden. De winterspeurtocht, -rondleidingen, en speciale ARTIS-Planetarium -voorstellingen zijn allen zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar .

Prijzen

Warm de winter door is te bezoeken met een reguliere toegangskaart voor ARTIS. Toegang voor ARTIS-leden is gratis.

Micropia 

Alle kinderen t/m 17 jaar kunnen in december gratis naar binnen bij microbenmuseum ARTIS-Micropia (per 1 januari 2022 t/m 12 jaar gratis). Volwassenen in het bezit van een ARTIS-ticket betalen in de decembermaand slechts €4,50 voor een bezoek aan het museum. (per 1 januari 2022 €5,00).