page title

Te doen in de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 16 t/m 24 februari zijn er speciale activiteiten in ARTIS. Bezoek de bouwplaats op 't Veentje, of ga op reis door de Melkweg.

 

Brug_nieuw verblijf slingerapen_slingerapenverblijf_artist impression_1920x0180.jpg

Bezoek de bouwplaats 

In 1911 werd onder leiding van Portielje het Vogelpoeltje aangelegd, het huidige Veentje. In deze monumentale omgeving krijgen de zwarte slingerapen een nieuw verblijf op een eigen eiland. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je ’t Veentje van heel dichtbij bekijken. Bezoek de bouwplaats en leer meer over hoe ARTIS een nieuw duurzaam verblijf voor de zwarte slingerapen bouwt.

Wanneer elke dag in de voorjaarsvakantie
Waar Apenrots
Hoe laat 13.00 en 14.00 uur
None

Op weg door de Melkweg

De zon is een ster in de Melkweg, net als miljarden andere sterren. De Melkweg is een gigantisch sterrenstelsel, net als miljarden andere melkwegstelsels. Daar kan een mens zich toch niets meer bij voorstellen? In het Planetarium lukt dat toch. Je ontdekt er dat zonder telescoop er een ander sterrenstelsel aan de avondhemel te vinden is. En hoe ons eigen sterrenstelsel er van een afstandje uit ziet. Daar ga je voor op reis. Langs sterren en planeten tot ver buiten die lichte streep die je ’s avond aan de hemel ziet.

Wanneer iedere dag tijdens de voorjaarsvakantie
Waar ARTIS-Planetarium
Hoe laat 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur
Duur  ongeveer 25 minuten

 

Tapirjong_zuid amerikaanse tapir_tapirkalf_vicuna_2028_pampa.jpg

Nieuwe praatjes dierverzorger vertelt

Iedere dag zijn er in het park verschillende dierverzorgers die vertellen over de diersoorten die in ARTIS leven. Bijvoorbeeld over de olifanten, de jaguars en de vale gieren. Sinds 1 februari vertelt de dierverzorger op drie extra locaties, met minder bekende dieren: bij de Fazanterie, bij de Hollandse Polder en de Pampa.

Waar Fazanterie, Hollandse Polder en Pampa
Wanneer iedere dag
Hoe laat om 11.30, 12.15 en 12.45 uur
  de dierverzorgers vertellen iedere dag op een ander tijdstip. Kijk voor de precieze tijd in de dagagenda of pak een dagkrant aan het begin van de Papegaaienlaan. 

De staat van natuur

Voor ‘De staat van natuur’ reisde de Duitse fotograaf Claudius Schulze door Europa op zoek naar het Europese landschap. Hij trof een landschap aan dat niet alleen door natuur, maar ook door ons, mensen, is vormgegeven. De fotoserie vraagt je stil te staan bij je eigen kijk op de natuur. Waar begint natuur en waar cultuur?

Bezoek de expositie in de tentoonstellingszaal van het ARTIS-Aquarium.

Waar ARTIS-Aquarium
Neeltje Jans_claudius shultze_de staat van natuur.jpg

 

Kijk in de dagagenda  voor alle activiteiten in ARTIS.