page title

Voorjaarsvakantie activiteiten

Tijdens de voorjaarsvakantie van 18 februari t/m 5 maart zijn er speciale activiteiten in ARTIS. Bekijk het jaguarverblijf van alle kanten met de rondleider, loop over het nieuwe olifantenverblijf, of kom in het Planetarium te weten waarom het donker wordt.

Rondleiding de jaguars zijn terug 1920x1080.jpg

De jaguar is terug

Ontdek het jaguarverblijf met de rondleider, die alles vertelt over de ideeën achter het ontwerp. Jaguars zijn de grootste katachtigen van Amerika. Het nieuwe jaguarverblijf van ARTIS is zo gemaakt, dat de jaguars er jongen kunnen krijgen en grootbrengen. Het verblijf bestaat uit een waterpartij, rotsformaties en struikgewassen, en kan door de jaguars ook verticaal gebruikt worden. Loop mee rondom het verblijf en bekijk het van alle kanten. 

Naast de korte rondleiding is er ook dagelijks De dierverzorger vertelt over de jaguars. 

Wanneer iedere dag in de voorjaarsvakantie
Waar bij het nieuwe jaguarverblijf
Hoe laat doorlopend tussen 13.30 en 14.30 uur
Duur 15 minuten

 

None

 

Rondleiding nieuwe olifantenverblijf 

De bouw van het olifantenverblijf vordert gestaag. Loop rond waar straks de olifanten leven. In de natuur zoeken olifanten, zeker als het warm weer is, regelmatig water op. Neem vast een kijkje bij de grote vijver waar ze straks in zullen zwemmen. De rondleiders vertellen meer over verzorging van olifanten vroeger en nu en over de bouw van het verblijf.  

Wanneer zaterdag 4 en zondag 5 maart
Waar start bij restaurant de Twee Cheetahs
Hoe laat doorlopend tussen 11.30 en 15.00 uur
Duur ongeveer 30 minuten

In de maneschijn (live-voorstelling)

Een speciaal kinderprogramma over sterren en planeten. Hoe komt het dat het donker wordt? Hoe groot is de zon? Stap samen met Artis de Marsis in een raket naar de ruimte en ontdek het zonnestelsel.

Wanneer iedere dag in de voorjaarsvakantie
Waar Planetarium
Hoe laat 14.00 uur
None

Reis door het heelal (live-voorstelling) 

Ontdek wat er allemaal aan de sterrenhemel te zien is in februari, en vlieg sneller dan het licht door het heelal. Vanaf de aarde, door het zonnestelsel naar de grenzen van het door ons waarneembare universum. 

Zeven planeten ontdekt

Verken samen met de sterrenkenners van het Planetarium de onlangs ontdekte aardachtige exoplaneten.  

Astronomen hebben een stelsel van zeven planeten ontdekt bij een ster die dicht bij de zon in de buurt staat. Drie van de planeten bevinden zich in de leefbare zone van hun ster. Door deze omstandigheden zouden er oceanen op hun oppervlak kunnen zijn en daarmee mogelijk leven. In de voorstelling "reis door het heelal" kun je een kijkje gaan nemen bij dit planetenstelsel. 

Wanneer iedere dag in de voorjaarsvakantie
Waar Planetarium
Hoe laat 15.00 en 16.00 uur

Kijk in de dagagenda  voor alle activiteiten in ARTIS.