page title

Reis naar je eigen planeet

Maak tijdens je kinderfeestje jouw eigen planeet en reis er in het ARTIS-Planetarium naartoe.

Denk er maar vast over na. Hoe zou jouw planeet er uitzien? Geef je fantasie maar de ruimte! Krijgt de planeet jouw lievelingskleuren? Zijn er wolken, is er water of wordt het een hele mysterieuze wereld?

Je maakt tijdens het feestje eerst je eigen planeet en kunt daarbij advies vragen aan onze ruimte-experts. Wat is een planeet eigenlijk? En maak je een rotsachtige planeet, een gasreus of toch een ijsdwerg?

 

piepschuimplaneten2_1920X1400.jpg

 


Al snel is het tijd om naar het Planetarium te gaan. Daar hebben we de grote zaal helemaal voor onszelf. Wat stond er op jouw geboortedag aan de sterrenhemel? En welke sterren en planeten kun je vandaag zien? Daarna snel de ruimte in om te ontdekken hoeveel rondjes je met jouw leeftijd om de zon hebt gedraaid op bijvoorbeeld Jupiter. Of op Mars. Hoogtepunt is de ruimtereis naar je eigen planeet die je op vele lichtjaren afstand van de aarde ergens om een ster in onze Melkweg kunt vinden. Net als alle andere planeten blijft deze in ons universum staan en kun je de planeet altijd later op afspraak weer komen opzoeken in ARTIS.

Eenmaal weer op aarde kun je met een appel, drankje en ijsje voor onderweg ARTIS verkennen. Van zo’n ontdekkingstocht krijg je best trek, dus op naar restaurant de Twee Cheetahs. Daar kun je met uitzicht op de giraffen en zebra’s lunchen met patat met een kaassouflé.

Dit verjaardagsfeestje is geschikt voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar en kun je vieren op woensdag, zaterdag en zondag. Het partijtje start om 13.30. Wil je eerder naar ARTIS komen? Dat kan, de rest van de dag kan je helemaal zelf invullen. Ook de tafel in de Twee Cheetahs staat de hele dag voor jullie klaar.

Leeftijd jarige 7 tot 12 jaar
Duur activiteit 90 minuten
Prijs per kind regulier € 21,25
Prijs per kind lid € 13,75
Prijs per begeleider regulier € 24,75
Prijs per begeleider lid € 8,25

Boeken

boek Reis naar je eigen planeet


Nog vragen over de kinderfeestjes? Bekijk de veelgestelde vragen . Lees ook de voorwaarden die van toepassing zijn op verjaardagsfeestjes.

‘Jarig in ARTIS: Reis naar je eigen planeet’ moet minimaal drie weken van tevoren worden gereserveerd.