page title

Artis de Partis op zoek naar planeet Sok

Artis de Partis én Artis de Marsis zijn terug! Vanaf de herfstvakantie zijn hun avonturen in het heelal dagelijks te zien in de nieuwe kindervoorstelling in het Planetarium: Artis de Partis op zoek naar planeet Sok. In de speciale 360˚ dome-film reis je als kijker in 25 minuten voorbij de sterren en weer terug. 

Pratende vinger

De film is gebaseerd op karakter Artis de Partis, de bekende sokpop die al jaren bij ARTIS hoort. Artis de Partis wil naar planeet Sok. Want hij is nu eenmaal dol op sokken. Omdat Partis niet kan praten krijgt hij hulp van een pratende vinger (Wim T. Schippers) en een vertelstem (Raymonde de Kuyper). Samen met Artis de Marsis en een meteoriet (Michiel Romeyn) die eigenlijk meer op een sok lijkt, vliegen ze door het heelal. Je vliegt via de maan, de zon, Mars, Saturnus en de sterren tot  buiten de Melkweg. In 25 minuten ben je weer terug op planeet Aarde. 

Bekende stemmen

De stemmen in de film zijn niet onbekend; Wim T. Schippers (Ernie uit Sesamstraat), Raymonde de Kuyper (Roos uit Villa Achterwerk) en Michiel Romeyn (Jiskefet, Flikken Maastricht). Als ode aan het nummer Sterrenstof is er een cameo stemmenrol voor de leden van De Jeugd van Tegenwoordig. De muziek in de film werd gecomponeerd en uitgevoerd door zanger en producer Benny Sings.

Dagelijks te zien

De kindervoorstelling Artis de Partis op zoek naar planeet Sok is dagelijks in het ARTIS-Planetarium te bezoeken. Bekijk de actuele aanvangstijden in de dagagenda. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.