page title

Machine Wilderness

Kan technologie je laten voelen wat het is om een slijmzwam, mier of olifant te zijn? Hoe communiceert kunstmatige intelligentie met dieren en planten? En kun je een robot laten dromen over natuur? 

Vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie zijn er kunstenaars aan het werk in ARTIS. Voor het project Machine Wilderness onderzoeken zij samen met zichzelf, de dieren, planten en bezoekers van ARTIS de relatie tussen natuur en technologie.

Machine Wilderness is een initiatief van Theun Karelse (FoAM) en Alice Smits (Zone2Source) in samenwerking met ARTIS. Dit artistieke onderzoeksplatform werd in 2015 met een symposium in ARTIS gelanceerd en krijgt nu opvolging in een serie kunstenaarsresidenties en publieksmanifestatie in het park. 

In een speciaal Machine Wilderness programma kun je blind dates hebben of luisteren waar de kunstenaars mee bezig zijn, en workshops en lezingen volgen over een nieuwe relatie tussen natuur en technologie.

Wanneer vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie
Waar ARTIS-Park

Programma Machine Wilderness

De kunstenaar vertelt

Eens per week laat een van de kunstenaars of een van de curatoren van Machine Wilderness een update over eigen hun onderzoek en werk in het ARTIS-Park. De presentatie start bij de Muziektent bij de Pampa.

Wanneer vanaf 12 april iedere zondagmiddag om 16.00 uur
Waar ARTIS-Park

Op blind date met een van de kunstenaars

Twee middagen in de week is een van de kunstenaars ergens in het ARTIS-Park aan het werk. Ga zelf op zoek in de tuin en ontmoet hem of haar. 

Waar ARTIS-Park

ARTIS-Academie

Kan een robot dromen van natuur?

Vergelijk je eigen blik met die van een algoritme. Kijkt een robot anders of beter? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de manier waarop mensen in hun hersenen beelden van natuur verwerken, en waarop artificiële intelligentie (AI) dat doet? Kunstenaar-onderzoekers Maria Verstappen en Erwin Driessens duiken tijdens het project Machine Wilderness in ARTIS in de wereld van de zwartstaartprairiehond, alpensteenbok, incastern en mandril. Na twee maanden observeren, presenteren ze wat hun AI-installatie heeft gezien, of misschien wel gedroomd bij de ARTIS-Academie.

Wanneer  donderdag 28 mei
Waar Collegezaal
Hoe laat 20.00 - 21.15 uur
Prijs € 12,50 regulier, € 10,- ARTIS-leden*, € 7,50 CJP**
Voertaal Nederlands

*Op vertoon van ledenpas
**Op vertoon van CJP-pas

koop kaartje

Overige programma's

Benieuwd naar de overige programma's? Kijk dan in onze dagagenda

dagagenda en andere activiteiten

 

Bovenstaande illustratie is gemaakt door Theun Karelse.