page title

ARTIS-Avondwandeling

ARTIS lanceert deze zomer de Avondwandeling. Een luisterwandeling waarbij bezoekers met een app door het park navigeren, de natuur van de stad ontdekken en luisteren naar gesprekken tussen verschillende ARTIS-experts. De wandeling kan vanaf iedere donderdag, vrijdag en zaterdag in juli en augustus na openingstijd in het park gelopen worden. Reserveren is verplicht.

Reguliere toegangstickets voor dagbezoek aan ARTIS kunnen worden gekocht via Mijn ARTIS , ook hierbij is het verplicht om te reserveren.

Tickets voor de Avondwandeling zijn via deze knop te verkijgen:  ARTIS-Avondwandeling

Op expeditie door de natuur midden in de stad

Kijk naar de vele vogels in het park en leer de geluiden herkennen, speur naar egelhopen en ontdek waarom de hoveniers van ARTIS de dode bomen laten liggen. Tijdens de interactieve luistertour, waar je als bezoeker voor een deel zelf de route kunt bepalen, vertelt dierverzorger Job van Tol hier alles over en laat zien wat je zelf kunt doen om de stadsnatuur een handje te helpen. Gedurende de wandeling maak je als luisteraar ook kennis met andere ARTIS-experts waaronder een van de hoveniers.

De stad is veel meer dan alleen de plek waar mensen wonen: het barst er van de natuur. Van de bloemen op het balkon en de waterplanten in de grachten tot de vele vogels die in de bomen en struiken leven. De natuur in de stad is overal, we zijn elkaars medebewoners en ons bestaan is met elkaar verweven. Tijdens de ARTIS-Avondwandeling ontdek je deze natuur van de stad, die zich pal onder onze neus ontwikkelt en waar we ons niet altijd bewust van zijn. Wat is stadsnatuur nu precies? Welke dieren en planten rekenen we hiertoe? Zijn wij mensen zelf ook stadsnatuur? Doe de Avondwandeling en kom erachter.

ARTIS na openingstijd

Wanneer 

Op donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Vanaf 9 juli tot 30 augustus.

Hoe laat

Start tussen 17.30 – 19.45 uur. 

Het ARTIS-Park is open tot 21.00 uur.

Duur

1.5 uur.

Voor wie 

De luisterwandeling is in het Nederlands en wordt aanbevolen voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Kosten

€15,00 voor reguliere bezoekers. Toegang voor ARTIS-leden is gratis.

Het reserveren van een starttijd is verplicht en kan uitsluitend via de ARTIS-website. Toegangskaarten zijn vanaf te koop via de ARTIS-website. De ARTIS-Avondwandeling app is ook vanaf deze datum gratis te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons. De route is zo ingericht dat er gemakkelijk anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Bezoekers dienen een eigen koptelefoon of oordopjes mee te nemen en niet te vergeten een telefoon met voldoende opgeladen batterij. 

Downloaden Avondwandeling app

 

De ARTIS-Avondwandeling app voor Android kan hier worden gedownload

  Android

 

De ARTIS-Avondwandeling app voor iOS kan hier worden gedownload

iOS

Eten in natuurthema

Tijdens de Avondwandeling zijn het Tuinpaviljoen en de Serre geopend om eten en drinken af te halen. Op deze manier kun je een hapje eten terwijl je luistert naar de Avondwandeling, zo hoef je niks te missen. In het Tuinpaviljoen kan je naast koekjes en muffins ook saucijsjes, kaasbroodjes en hotdogs halen. Uiteraard is er ook koffie en thee, en bier fris en wijn beschikbaar. Het aanbod van de net geopende Serre past goed bij het natuurthema van de wandeling: dit 100% vegan en vega assortiment bestaat onder andere uit gazpacho, pita pulled oats, gegrilde aubergine, nachos en bananenbrood. Daarnaast zijn er ook mojito's, botanische biertjes en oranjebloesem spritz te verkrijgen.

Wandelen voor groepen

Ook als groep ben je van harte welkom om de ARTIS-Avondwandeling te komen lopen. Voor groepen vanaf 20 personen is er op de reguliere dagen donderdag, vrijdag en zaterdag een arrangement te boeken met exclusieve voordelen zoals een tasje met eten, drinken en een leuk aandenken. Kom je met een groep vanaf 100 personen dan kan je de avondwandeling ook komen lopen op zondag, maandag, dinsdag en woensdag. Kijk op www.artis.nl/groepswandeling voor meer informatie.