None

The science of gut feelings

Een symposium over de relatie tussen hersenen en darmen, ‘de hersen-darm-as’. Hoe werken ze samen? Welke invloed hebben uw darmbacteriën bijvoorbeeld op gevoelens van geluk of verdriet?

Door Prof John Cryan, Assoc. Prof Rochellys Diaz Heijtz, Dr. Laura Steenbergen, Orsha Magyar MSc

Lange tijd hebben we gedacht dat de hersenen via signaaltjes de rest van het lichaam aanstuurden. Inmiddels komen we er steeds meer achter dat het geen éénrichtingsverkeer is, maar een wisselwerking. Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die aantonen dat wat in uw darmen leeft beïnvloedt hoe uw hersenen zich ontwikkelen en hoe ze werken. 

Dit symposium gaat over die relatie tussen hersenen en darmen, ‘de hersen-darm-as’. Hoe werken ze samen? Welke invloed hebben uw darmbacteriën bijvoorbeeld op gevoelens van geluk of verdriet? En welk effect kan uw voedingskeuze daarop hebben? Sprekers uit het veld van de neurowetenschappen, psychologie en voedingswetenschappen nemen u mee in de nieuwste inzichten volgens de wetenschap. Een panel van deskundigen discussieert over de feiten en fabels die in de media worden beschreven. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Mind, Mood & Microbes.

Deze lezing is uitverkocht.

Datum woensdag 16 januari om 19.30 uur
Locatie Planetarium
Duur 180 minuten