None

Sterrenkijkavond

Kom tijdens de landelijke sterrenkijkdagen tussen 19.00 uur en 23.00 uur naar het Planetarium in ARTIS. Je kunt er doorlopend sterrenklokken maken, je eigen planeet ontwerpen en buiten met telescopen live naar de sterren kijken.

Bekijk de kraters op de maan, zie honderden sterren in clusters bij elkaar en bewonder de geheimzinnige Orionnevel. Medewerkers van het Planetarium en leden van de Volkssterrenwacht geven er uitleg bij. 

Binnen, in de grote koepel van het Planetarium, kan je óók sterrenkijken als het bewolkt is. De sterrenkenners van het Planetarium zijn je gids. Zij geven handige tips waarmee je zelf je weg aan de sterrenhemel kunt vinden. Bovendien nemen zij je mee op reis langs planeten, sterren en verre sterrenstelsels.

Er is nog meer te doen in het Planetarium. Ontwerp en beschilder je eigen planeet. Maak zelf een sterrenklok en zie aan de sterrenhemel hoe laat het is. 

Zeven planeten ontdekt

Verken samen met de sterrenkenners van het Planetarium de onlangs ontdekte aardachtige exoplaneten.  

Astronomen hebben een stelsel van zeven planeten ontdekt bij een ster die dicht bij de zon in de buurt staat. Drie van de planeten bevinden zich in de leefbare zone van hun ster. Door deze omstandigheden zouden er oceanen op hun oppervlak kunnen zijn en daarmee mogelijk leven. Tijdens de sterrenkijkavond kun je een kijkje gaan nemen bij dit planetenstelsel. 

Datum zaterdag 4 maart om 19.00 uur
Locatie Planetarium
Type evenement
Prijs gratis*
Duur 240 minuten
Opmerkingen doorlopend

*Een toegangskaartje voor ARTIS is niet nodig.

Het ARTIS-Park sluit op 4 maart om 18.00 uur en is niet te bezoeken tijdens de sterrenkijkavond.