De brede flappentak komt vooral voor in Australië. Dit insect leeft veel in struiken, waar hij zich met zijn camouflage-kenmerken goed kan verstoppen.

Wat eet hij graag?

De brede flappentak eet de bladeren van de struiken waar hij zich in verstopt. Dit zijn verschillende planten en bomen, maar hij eet vooral bladeren van de Eucalyptus. 

Seksueel dimorfisme

De mannetjes en de vrouwtjes zien er heel anders uit. Dit heet seksueel dimorfisme: uiterlijke verschillen tussen de twee geslachten. De vrouwtjes zijn dik en stekelig en hebben kleine vleugeltjes, waar ze niet mee kunnen vliegen. De mannetjes zijn veel kleiner en platter en hebben grotere vleugels, en kunnen wel vliegen. 

Eitjes

Een vrouwtje is in staat om eitjes te leggen zonder een mannetje. Na negen tot twaalf maanden komen de eitjes uit. De jongen zijn dan altijd vrouwtjes. Wanneer er wel een mannetje is om mee te paren, komen de eitjes al na vier tot zes maanden uit. Er komen dan zowel mannetjes als vrouwtjes uit de eitjes. Een jonge brede flappentak vervelt in de eerste maanden ongeveer zes keer en is daarna volwassen.