page title

Route en parkeren

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Bereikbaarheid per auto of touringcar

Rondom Amsterdam wordt regelmatig aan de weg gewerkt. Plan voor vertrek je route met de routeplanner en kijk voor verdere actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer/.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram 14 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt op halte ARTIS. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, op loopafstand van ARTIS. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het tien minuten lopen naar de Hoofdentree.

Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. Scholen die ARTIS bezoeken met een touringcar mogen gratis gebruik maken van het parkeerterrein. Op het parkeerterrein is aparte ruimte gereserveerd voor touringcars. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven of naar nabijgelegen P+R locaties en reis vanaf hier verder met het ov.