Dubbelklik om te bewerken
Aanraken om te wijzigen
page title

ARTIS-schoolbezoek

Bezoek het ARTIS-Park, ARTIS-Micropia en/of het ARTIS-Groote Museum samen met je klas.

Er moet voor schoolbezoek een starttijd gereserveerd worden. Starttijden zijn alleen online te reserveren. Aan docenten word verzocht de leerlingen ten alle tijden te verzamelen en op te halen vanaf het ARTIS parkeerterrein. Nadat de docent zich heeft gemeld bij de kassa mogen de leerlingen hun route vervolgen naar de ingang van het park. Wanneer je met je school een bezoek komt brengen, moeten de begeleiders te allen tijde bij de leerlingen blijven. ARTIS adviseert 1 begeleider per 5 leerlingen.

Tarieven schoolbezoek

 

  ARTIS-Park Micropia of het Groote Museum ARTIS-Park en museum
Leerlingen en begeleiders onderwijsinstellingen 2023 € 5,00   € 5,00   € 10,00

Vanaf schooljaar 2023-2024 is het niet meer mogelijk om bij educatieve bezoeken gebruik te maken van een lidmaatschapspas.

Eten en drinken tijdens het schoolbezoek

In het ARTIS-Park kun je zelf een lunchpakket meenemen, maar je kunt hier ook een lunchpakket bijboeken. Je hebt keuze uit de volgende pakketten, per kind € 6,50:

 Smulpakket Lunchtas
Hollandse Biologische frites met saus Een vezelrijk broodje kaas
 Een pakje drinken Kinderbanaan
Een raketijsje Een pakje drinken
  Een raketijsje

Naast deze pakketten kun je ook nog losse raketijsjes bijboeken: € 1.10 p.s.

En kopje koffie of thee naar keuze voor € 2.85 p.s.

Hoe maak ik een reservering?

Maak een reservering voor een schoolbezoek via de volgende link:

  bezoek ARTIS-Park   bezoek Micropia   bezoek het Groote Museum

 

Selecteer een datum en starttijd. Er zijn een beperkt aantal starttijden en maximaal aantal personen beschikbaar voor schoolbezoek. Het is alleen mogelijk om een starttijd tussen 9.30 en 14.00 uur te reserveren voor schoolbezoek.

Geef bij de boeking voor ARTIS-Park of Micropia aan of er interesse is in het gebruik van gratis werkbladen. Ook kunnen er via de boekingsstraat lessen worden geboekt. 

Na de boeking ontvang je een bevestigingsmail met de starttijd en datum. Na aankomst bij ARTIS verzamelen de leerlingen zich op de parkeerplaats. De begeleider kan zich op vertoon van de uitgeprinte bevestigingsmail melden bij de host voor instructies en controle voor factuur. De leerlingen kunnen als dat gebeurd is direct bij de scholeningang naar binnen, deze bevindt zich bij kassa 1. 

Lesmateriaal en lessen in ARTIS

Tijdens het schoolbezoek is er gratis lesmateriaal beschikbaar voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Ook is er de mogelijkheid een les te volgen in het ARTIS-Planetarium, deze vinden plaats om 10.00 en 12.00 uur. Meer informatie over het beschikbare lesmateriaal en de te volgen lessen vind je hier:

lesmateriaal